Hírek

2008.02.29. 18:25

Léderer: gyáva a Fidesz népszavazási kampánya

Léderer András, az SZDSZ - Új Generáció elnöke szerint gyáva magatartásról tanúskodik a Fidesz népszavazási kampánya, mivel a legnagyobb ellenzéki párt sajtótájékoztatói és plakátjai mögé bújik, és nem hajlandó vitatkozni a választóknak feltett három kérdésről.

BAMA

A kisebbik koalíciós párt ifjúsági mozgalmának vezetője csütörtöki sajtótájékoztatóján kifejtette: bármikor szívesen vitatkoznának Ágh Péterrel, Szijjártó Péterrel, vagy a Fidesz más ifjúsági politikusával a tandíjról, de nem fogadják el kihívásukat. Léderer András úgy látja: a Fidesz kampánya azt sugallja, hogy lop, csal és hazudik mindenki, aki nem ért egyet vele, illetve sárba akarja tiporni a magyar ifjúságot. A liberális ifjúsági politikus közölte: pártja nem ért egyet azzal, hogy ne kelljen vizitdíjat, kórházi napidíjat és tandíjat fizetni, de ezt álláspontjuk szerint vitákban kell megtárgyalni, meghallgatva mindkét oldal véleményét.
 
Felidézte, hogy Pokorni Zoltán, a Fidesz alelnöke az 1990-es évek elején ugyanilyen hevesen és - szavai szerint - nagyon színvonalasan érvelt a tandíj bevezetése mellett. Léderer András úgy vélte: a Fidesz nem is konzekvens, önmagával is szembekerül, mivel az Orbán-kormány vezette be a diákhitelt, és most arra hivatkozik, hogy az eladósítja a fiatalokat. Arra a kérdésre, hogy ad-e esélyt Mali Zoltánnak, Drávapiski szabad demokrata polgármesterének, aki úgy nyilatkozott, hogy többen inspirálják a pártelnöki poszt megpályázására egy esetleges tisztújító közgyűlésen, azt mondta: tudomása szerint a politikusra -  szűk Baranya megyei támogatói körét leszámítva - nem nagyon  szavaznának.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!