Hírek

2008.02.07. 12:36

Közbeszerzési Döntőbizottsághoz fordul a fővárosi KDNP-frakcó

A Közbeszerzési Döntőbizottság elnökéhez fordul a KDNP fővárosi frakciója a BKV Zrt. csuklósbusz-tendere miatt - mondta Bagdy Gábor, a képviselőcsoport vezetője csütörtöki sajtótájékoztatóján.

BAMA

A frakcióvezető elmondta, hogy álláspontjuk szerint a közlekedési vállalatnak nem szabad megkötnie a szerződést az Alfa Busz-Volvo konzorciummal, mert „abban gyanús elemek vannak”. A 3,5-4 milliárd forint összértékű tenderrel eleve kereskedőket céloztak meg, amitől drágábbá válik a közbeszerzés. Antal Attilának, a BKV vezérigazgatójának fia annál a cégnél dolgozik, amely egyedül adott ajánlatot a vállalatnak, sőt ő volt az összekötő a cég és a  közlekedési vállalat között - mondta. A frakcióvezető közölte, kezdeményezni fogja a főváros gazdasági bizottságában Antal Attila meghallgatását a busztenderrel kapcsolatban.

Bagdy Gábor szerint ahhoz, hogy "a BKV csuklósbusz-beszerzéséhez  hasonló korrupciógyanús ügyek" ne fordulhassanak elő a fővárosi  cégeknél, legalább egy ellenzéki igazgatósági tagot kell delegálni a  felügyelőbizottságokba, mert - mint mondta - az ellenzéknek nincs  rálátása a fővárosi önkormányzathoz közeli cégek működésére. A Heti Válasz legújabb számában azt írta, hogy a BKV vezérigazgatójának fia havi fizetést kap attól a cégtől, amely a  Volvóval közösen, egyedüliként pályázott a közlekedési társaság  használtbusz-tenderére. A BKV Zrt. sajtóosztálya ugyanakkor még szerdán azt közölte az  MTI-vel, hogy a sajtóhíresztelésekkel ellentétben, a BKV Zrt. vezérigazgatójának fia soha nem állt az Alfa Busz Kft.  alkalmazásában.

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!