Hírek

2008.02.27. 09:09

Késelés a kampány miatt

Hillary Clinton egyik szimpatizánsa olyan éles szópárbajba keveredett Barack Obamát támogató sógorával Pennsylvániában, hogy a vita verekedésbe torkollot

Magyar Rádió

Hillary Clinton egyik szimpatizánsa olyan éles szópárbajba keveredett Barack Obamát támogató sógorával Pennsylvániában, hogy a vita verekedésbe torkollott, majd Hillary híve hasba szúrta Obama-rajongó sógorát - adta hírül kedden az amerikai sajtó. A 41 éves férfi állapota kritikus, ha nem éli túl, ő lehet az első halálos áldozata az egyre élesebb és eldurvuló elnökválasztási küzdelemnek.

Egy ideges és önmagán gyakran uralkodni képtelen Hillary Clinton és egy nyugodt és önbizalmat sugárzó Barack Obama vitázott tegnap este az ohiói Clevelandben. A vita utáni első kommentárok Clintonné agresszivitását emelték ki, és azt, hogy Obama megcsillantott elnöki kvalitásokat.

A vita témája elsősorban az egészségbiztosítás mindenki által nagyon óhajtott reformja, az Észak-amerikai Kereskedelmi Egyezmény (NAFTA) kudarca és néhány külpolitikai kérdés volt. A volt first lady szemmel láthatóan rosszul tűrte, hogy a vitát szervező NBC televízió munkatársa, Tim Russert szembesítette őt korábbi álláspontjaival, amelyeket most rendre megváltoztatott. Ideges nevetéssel reagált, amikor levetítették azt a videót, amely a hétvégi egyik kampánygyűlésén készült, ahol Obamán gúnyolódott. "Vicces kedvemben voltam" - kommentálta a saját negatív kampányát, és gyorsan átváltott arra, hogy mit szeretne tenni az egészségbiztosításban.

A vita utáni első kommentárok Clintonné agresszivitását emelték ki, és azt, hogy Obama megcsillantott elnöki kvalitásokat. Tegnap egyébként Obama mellé állt a Demokrata Párt egy újabb befolyásos személyisége: Christopher Dodd szenátor, aki maga is indult az elnökjelöltségért.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!