Hírek

2008.02.20. 08:43

Juhász Ferenc: a vizitdíj nem költségvetési tétel

A vizitdíj nem költségvetési tétel, ezért a költségvetésből nem pótolható - mondta Juhász Ferenc, az MSZP népszavazási kampányának koordinátora szerdán a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában.

BAMA

"A kormány üzeni, hogy azt értsétek meg, hogy erre a költségvetésbe nem állítottunk be forrást. Ha beállítottunk volna, akkor már népszavazni sem lehetett volna" - jelentette ki a szocialista politikus a vizitdíjra vonatkozó népszavazási kérdés kapcsán. Mint kiemelte, ha a Fidesz azt akarja, hogy az állampolgárok ne fizessenek vizitdíjat, de valamilyen más módon fizessenek a háziorvosoknak, fizessenek az egészségügyi rendszerbe, valamint a felsőoktatási rendszerbe, akkor a nagyobbik ellenzéki párt mondja meg, hogy mit vessen ki a kormány.
"Vessen ki a kormány plusz adót, plusz tb-járulékot, hogyan szedjük be azt a mintegy 50 milliárd forintos összeget, mely ennek a  szükségletnek a pótlására elegendő?" - tette fel a kérdést.

Juhász Ferenc emlékeztetett arra: nincsen ma a költségvetésben olyan forrás, mellyel a vizitdíj pótolható lenne. A Fidesznek meg kellene mondania, hogy honnan, milyen módon, milyen formában, milyen sarcot akarnak kivetni a választókra, hogy ezt az összeget pótolni lehessen - mondta. Véleménye szerint "cinikus" az a magatartás, amely arról szól, hogy persze amikor népszavazni kell, akkor a vizitdíj nem költségvetési tétel, ha meg utána a népszavazás mégis eltörli azt, akkor meg a költségvetés "álljon jót".

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!