Hírek

2008.02.18. 12:34

Játékpisztolyt fogtak Horváth Ágnesre

Az egészségügyi miniszterre egy kormányellenes tüntető fogott fegyvernek látszó tárgyat Vecsésen, amikor a tárcavezető szülővárosába látogatott. A miniszter állítólag megrémült, amikor meglátta a fegyver csövét. A Blikk írása szerint a demonstráló egy régi pisztolymásolattal ijesztette meg a tárcavezetőt.

BAMA

Horváth Ágnest egy 20-30 fős tüntetőcsoport fogadta Vecsésen síppal, dobbal, árpádsávos zászlókkal. Az egyik demonstráló - Sz. Attila, aki a MIÉP színeiben indult a 2006-os önkormányzati választáson - egy pisztolyt fogott a miniszterre, amikor Horváth ellátogatott az idősek gondozási központjába, amelynek belső udvarán működik a helyi MIÉP-iroda. Az incidensre a résztvevők másként emlékeznek vissza. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság elmondása szerint a rendőrök leteperték a fegyvernek látszó tárggyal hadonászó férfit, mivel az egészségügyi miniszter igencsak megijedt. A szemtanúk szerint azonban a rendőrök nem bántották Sz. Attilát, aki szerint Horvát Ágnes még mosolygott is a játékpisztolyon, noha néhány méterre álltak tőle. „A pisztolyreplikákat betettem a kabátomba, és kiabáltunk Horváth Ágnesnek, hogy itt vannak a magyar betyárok. Majd invitáltuk, hogy igyon meg velünk egy üdítőt, nem értem, mitől ijedt volna meg" – nyilatkozta a lapnak Sz. Attila.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!