Hírek

2008.02.12. 15:36

Ismét elnök nélkül a Magyar Televízió

Nem lehet pontot tenni a Magyar Televízió (MTV) elnökválasztásának ügyének végére

H.M.

Nem lehet pontot tenni a Magyar Televízió (MTV) elnökválasztásának ügyének végére. A köztévé keddi tanácskozásán ugyanis az elnöki posztra jelölő kuratórium tíz tagja közül csak ketten adtak le érvényes szavazatot. Ezt Kozák Márton, az SZDSZ küldötte a tanácskozás közben közölte az MTI-vel.

Az MSZP által az elnökségbe juttatott tagok elmondásuk szerint azért nem voksoltak, mert nem kívántak egy olyan eljárás részesei lenni, amelyről már az elején tudható, hogy eredménytelen lesz.

Kozák és a szintén demokrata Rajk László az MTV eddigi elnökének, Rudi Zoltánnak szavazott bizalmat. Döntésüket Rudi Zoltán munkájának elismerése mellett azzal indokolták, hogy eredménytelen választás esetén „hosszabb időre” választott vezető nélkül maradhat a közmédium.

Az eljárási rend alapján az új elnök megválasztásáig az alelnök lehet a köztévé ügyvezetője. Csakhogy az MTV-nek két éve nincs alelnöke. Rudi Zoltán megbízása március 4-én jár le, addig még kinevezhet valakit, aki igazgatja az MTV ügyeit.

A testület még kedden délelőtt hozzálátott az új pályázat kiírásával kapcsolatos munkához. Azt azonban még nem lehet tudni, hogy a három elnökjelölt – Hammer Ferenc, Szabó Stein Imre, és Rudi Zoltán – újból elindul-e a tisztségért.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!