Hírek

2008.02.07. 16:52

Hagyó Miklós levelét megírta

A főpolgármester-helyettes Hagyó Miklós levélben jelentett Demszkynek a busztenderről

BAMA

Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes a mai napon közleményt juttatott el szerkesztőségünkhöz, amelyben dr. Demszky Gábornak a BKV használtbusz-beszerzésével kapcsolatos sajtónyilatkozatára reflektált.

Nagyon örülök – fejtette ki –, hogy a főpolgármester úr sem a sajtóértesülések alapján kíván véleményt alkotni erről a tenderről.Arról a nagy fontosságú közbeszerzési eljárásról, amely a budapesti környezeti állapotok, elsősorban a légszennyezettség javítását célozza, de – az elöregedett autóbusz-állomány költséghatékony korszerűsítése révén – ugyanígy a közösségi közlekedés üzembiztonságát is szolgálná.

A vállalat tenderkiírása alapján ajánlatok érkezhettek a BKV-hoz, ezt követően egy szakmai bizottság és a tenderbizottság tett javaslata alapján készülhet előterjesztés a vállalat igazgatóságának és Felügyelő Bizottságának, amelyek körültekintő értékelése alapján fog eldőlni a tender eredményessége.

"A főpolgármester úr is tisztában van vele, hogy a közbeszerzési pályázatokkal kapcsolatosan a főpolgármester- helyettesnek nincsen vizsgálati hatásköre, ezért a tender elbírálására, a pályázatok kiértékelésére feljogosított bizottság tagjainak körültekintő döntésének jelentőségére a mai nap folyamán ugyancsak levélben hívta fel az Igazgató Tanács figyelmét, illetve Zrt. Felügyelő Bizottságát is felkérte a különösen körültekintő munkára, a fokozott odafigyelésre egyben kérte tájékoztatásukat az eseményekről."

Emlékeztetett rá, hogy a Fővárosi Közgyűlés a legutóbbi – múlt heti – ülésén nem a BKV konkrét buszbeszerzését bírálta el, illetve hagyta jóvá, hanem a buszbeszerzésre rendelkezésre álló források átcsoportosításáról döntött. (A BKV beruházásainak egy részét a Főváros pénzeszköz-átadási szerződés keretében 2007-ben 10 milliárd forinttal támogatta. A közgyűlés bizonyos feltételeket szabva e pénzeszköz-átadási szerződés módosításához járult hozzá.) A járművásárlás közlekedésszakmai kérdés, amely szakmai – s nem politikai – döntést igényel, így az egyértelműen a vállalatvezetés döntési kompetenciája, felelőssége.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!