Hírek

2008.02.27. 17:37

Fürkész kommandót hoztak létre a miskolci rendőrségen

Sok tucatnyi szabálysértő és bűnöző került rendőrkézre Miskolcon a városi rendőrkapitányság által alapított úgynevezett Fürkész kommandó segítségével

BAMA

Sok tucatnyi szabálysértő és bűnöző került rendőrkézre Miskolcon a városi rendőrkapitányság által alapított úgynevezett Fürkész kommandó segítségével; a rendőri csoport tovább folytatja munkáját - tájékoztatta Dobi Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szerdán az MTI-t.

A Fürkész kommandónak elnevezett rendőri csapat tagjai járőrautókba szerelt kameráikkal nemcsak a közlekedési szabályokat figyelmen kívül hagyókkal, hanem egyebek mellett a fatolvajokkal szemben is hatásosak Borsod-Abaúj-Zemplén megyében - mondta a  szóvivő. Február 18-a és 24-e között csaknem száz szabálysértés elkövetéséről készült felvétel, ennek alapján 35 feljelentést tettek, szabálysértés miatt pedig 42-szer szabtak ki helyszíni bírságot.

A rendőrség közlése szerint a videokamerák felvételei alapján egyértelműen bizonyíthatóak a szabálysértések. A miskolci rendőrkapitányságon február elején szereltek 12  autóba kép- és hangrögzítésre is alkalmas rendszereket, ezek a közterületen elkövetett szabálysértések rögzítésére alkalmasak. Az összehangolt akciók mellett a Fürkész kommandó autói külön-külön is portyáznak Miskolcon, illetve a város közelében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!