Hírek

2008.02.07. 12:08

Fidesz: újabb 800 millió a kormányzati kampányra

A kormány újabb 800 millió forintot akar népszavazási ellenkampányára költeni, így már a hárommilliárd forintot is elérik a kabinet kommunikációs kiadásai - mondta Répássy Róbert, a Fidesz frakcióigazgatója csütörtöki sajtótájékoztatóján.

mti

A politikus a Napi Gazdaságban megjelent hírekre hivatkozva azt mondta: a kormány újabb 800 millió forint értékben kötött szerződést kommunikációra, egy kampánysorozat médiatervezésére és  vásárlásaira. A napilap szerint tavaly már volt egy hasonló 800 milliós kiadás, de mivel a keret kimerült, újabb 800 millióra kötöttek  szerződést - tette hozzá Répássy Róbert. Mint mondta, az Új Magyarország kiadványok emellett összesen 275 millióba kerülnek, a Miniszterelnöki Hivatal 300 milliót költ a  kormányzati kommunikáció nyomdai munkáira, az Egészségügyi  Minisztérium pedig összesen 830 milliót kommunikációra és PR-ra.

Ez azt jelenti, hogy most már hárommilliárdra rúgnak a kormány népszavazási ellenkampányának költségei - összesített a képviselő, aki ismét arra szólította fel a kormányt, hogy állítsa le  népszavazási kampányát. Répássy Róbert szerint a kormány "egészen elképesztő intenzitással" folytatja a népszavazási ellenkampányát, amellyel  megtéveszti az embereket, ráadásul mindezt az emberek pénzéből teszi.
A Fidesz frakcióigazgatója hozzátette: a kormányzati kommunikációra van pénz, míg a költségvetésben nem volt pénz például  a mozgáskorlátozottak közlekedési támogatására, az Igyál tejet programra, vagy a Magyar Vöröskereszt támogatására, amit fideszes képviselők javasoltak. Répássy Róbert hangsúlyozta: nem igaz, hogy a kormány tájékoztató kampányt folytat, mert semmi olyan nincs a reklámokban,  amit előtte az emberek ne tudtak volna. A politikus az Országos Választási Bizottság szerda esti ülésére utalva azt mondta: az OVB továbbra is asszisztál a kormány  antidemokratikus és alkotmánysértő magatartásához, hiszen a testület  elhalasztotta a döntést a Fidesz beadványáról, amelyben a  kormányzati kampányt kifogásolták. Úgy tűnik nem sürgős a milliárdokat felemésztő kormányzati kampány leállítása - jegyezte meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!