Hírek

2008.02.10. 11:46

Csintalan támadói molotov-koktéloztak?

A magát Magyarok Nyilai Nemzeti Felszabadító Hadseregnek nevező szervezet vállalta magára a szocialista képviselők lakásánál elkövetett molotov-koktélos támadások elkövetését; a szervezet erről szóló elektronikus üzenetét a Hír Televíziónak küldte el - adta hírül a csatorna internetes oldala vasárnap.

BAMA

[caption id="" align="alignleft" width="200"] A csatolt kép
[/caption]„A péntek hajnali lángok emlékeztessenek minden hazaárulót arra, hogy hol a nem gomb” - idézi a Hír Televízió a szervezet által  írt levelet. A levélhez fényképet is csatoltak, amelyen egy családi ház és az udvarán égő - feltehetően - Molotov-koktél látható. Az ügyben a Budapesti Rendőr-főkapitányság - az ügyeletes elmondása szerint - nem illetékes, a Központi Nyomozó Főügyészség pedig a hétvégére hivatkozva csak hétfőre ígért tájékoztatást. Keresztes Imre, a főügyészség vezetője még pénteken mondta el, hogy ismeretlenek négy szocialista képviselő házára dobtak Molotov-koktélt péntekre virradóra.

Mint mondta, megérkezett az elsődleges rendőri intézkedésekről készült anyag az ügyben eljáró Központi Nyomozó Főügyészségre, és annak áttanulmányozása után terrorcselekmény bűntette miatt rendeltek el nyomozást. Három településen - Gödön, Dunaújvárosban és Kunhegyesen - összesen négy szocialista politikus házánál történt a bűncselekmény; személyi sérülés sehol sem történt, de anyagi kár keletkezett.

A terrorfenyegetés kategóriájába tartozónak nevezte Lendvai Ildikó, hogy szocialista országgyűlési képviselők házára, lakására Molotov-koktélokat dobtak, képviselőknek fehér port tartalmazó borítékot és fenyegető leveleket küldtek, illetve telefonon keresztül fenyegették meg őket. A szocialisták frakcióvezetője az MTI kérdésére elmondta: meg kell vizsgálni, hogy az agresszió elharapózása ellen megfelelőek-e a magyar jogszabályok.

A Magyarok Nyilai Nemzeti Felszabadító Hadsereg annak idején szintén a Hír Televíziónak küldte el azt az e-mailt, amelyben Csintalan Sándor, a Hír TV műsorvezetőjének megverését vállalta magára. Csintalan Sándort, aki korábban a szocialista párt vezető tisztségviselője volt, jelenleg pedig Fidesz-tag, december 11-én támadták meg lakásának mélygarázsában.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!