Hírek

2008.02.12. 14:34

Alkoholista lőtte agyon a 37 éves rendőrt

Agresszív alkoholistának ismerték a helyiek azt a 53 éves férfit, aki hétfőn éjjel igazoltatás közben lelőtte Esztergomban Borbély Zoltán rendőr zászlóst

Europress-összeállítás

Agresszív alkoholistának ismerték azt a 53 éves férfit, aki hétfőn éjjel igazoltatás közben lelőtte Esztergomban Borbély Zoltán rendőr zászlóst. Nem először fordult elő, hogy az italozó életmódot folytató férfi tört-zúzott az esztergom-kertvárosi lakásban.

"Hozom a pisztolyom és lelőlek" - ezt a kijelentést gyakran hallották tőle, ha összeveszett valakivel - mondták el az MTI-nek egybehangzóan az elkövető törzshelyének számító kocsmában. A fegyvert ugyanakkor senki sem látta, még a közvetlen szomszédok sem sejtették, hogy Borsos Miklós illegálisan tart magánál pisztolyt.

"Ha italozott, agresszív lett. Fenyegetőzött, hogy egyszer le fog lőni valakit, de nem vettük komolyan. Nem is tudtuk, hogy van fegyvere. Volt, hogy hosszú ideig be sem jött, máskor meg egy hétig megállás nélkül ivott. Most is egy italozós korszakában volt" – tudtuk meg Molnár Ágnestől, aki a közelmúltban kitiltotta B. Miklóst a kocsmából.

Az 53 éves férfi, ahogy Füle Sándorné Erikától megtudtuk, senkire se volt tekintettel.

Borbély Zoltán

A hétfőn este, intézkedés közben halálos lövést kapott Borbély Zoltán rendőr zászlós 2001. november 16-án szerződéses határőr őrmesterként lépett be a Győri Határőr Igazgatóság, Esztergom Határforgalmi Kirendeltség állományába útlevélkezelőnek.

"Szolgálatellátása során több elfogást hajtott végre önállóan, önként vállalta a többletmunkát is. Kiemelkedő munkavégzése, rendészeti ismeretei eredményeként főhatárrendésznek nevezték ki" - áll Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság közleményében.

2008. január elsejével, a határőrség és a rendőrség összeolvadását követően került az esztergomi rendőrkapitányság határrendészeti és közbiztonsági osztályának állományába szakértőnek. Családos ember volt, egy 10 és egy 12 éves gyermek édesapja.

A rendőrség saját halottjának tekinti a 37 éves rendőr zászlóst. A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság kezdeményezi hősi halottá nyilvánítását, temetéséről később gondoskodnak.

"Egy időben, ha az édesanyja kérte, kihívtuk a rendőrséget, de semmi értelme nem volt. Másnap ugyanúgy megvette a fiának az italt. Miklós négy éve szilveszterkor négy-öt petárdát dobott az ablakunkra, majd ránk eresztette a kutyáját. Féltünk tőle" – tudjuk meg Füle Sándornétól.

Az elkövető ismerősei elmondták, a tettes sokszor nagy testű kutyával érkezett a kocsmába, és az állattal fenyegette haragosait. A rendőrt lelövő férfi valamikor targoncavezetőként dolgozott, de legalább 15 éve nem volt rendszeres munkája, a vele közös háztartásban élő édesanyjától szerzett pénzt italra. Azon a tragikus hétfő éjjelen B. Miklós édesanyja kért segítséget Weldin József polgárőrtől „Miklós megint hülye”, mondta az édesanya.

"Tíz perc alatt ideértek a rendőrök, aztán pukkanást hallottam. Azt hittem, megint petárdázik, de jött a Marika néni, és kért, hogy segítsek, mert Miklós lába eltörött – idézi fel a hétfő esti eseményeket Weldin József.
Az édesanyját gyakran bántalmazó B. Miklós ekkor lőtte mellbe a helyszínre érkező Borbély Zoltánt

Mint kiderült a rendőrök kérdésére az édesanya elmondta, hogy férfi a ház mögötti nyárikonyhában tartózkodik, ezért a rendőrök az asszony kíséretében a kérdéses lakrészhez mentek. Ezután felszólították az 53 éves férfit, hogy igazolja magát, ám az illető többszöri felszólítás ellenére sem jött ki az épületből, majd az ajtót feltépve váratlanul, minden előzmény nélkül célzott lövést adott le a 37 éves Borbély Zoltán rendőr zászlós mellkasára.

Az egyenruhás azonnal összeesett, és a helyszínen életét vesztette. Járőrtársa ekkor három célzott lövést adott le a fegyverét még mindig lövésre emelő férfi lábára, és csak így tudta őt lefegyverezni. A meglőtt rendőr az azonnali helyszíni segítség ellenére életét vesztette, az elkövető pedig a lövések eredményeként nyílt lábszártörést szenvedett. A férfit a helyszínre érkező rendőrök segítségével elfogták, őrizetbe vették és a mentők segítségével kórházba vitték.

"A rendőrség saját, hősi halottjának tekinti a zászlóst. Ha a család kéri, díszsírhelyet biztosítunk elhunyt társunknak. Katonai tiszteletadással, a költségeket átvállalva temetjük el, valószínűleg Dorogon" – mondta lapunk kérdésére Varga Ferenc Csaba, esztergomi rendőrkapitány. A két gyermekes családapa korábban határőrként dolgozott, szilveszterkor került át a rendőrséghez.

Egymilliós gyorssegély a családjának

Esztergom önkormányzata egymillió forintos gyorssegélyt ad a hétfőn este, intézkedés közben halálos lövést elszenvedő Borbély Zoltán rendőr zászlós családjának - tájékoztatta az MTI-t kedden a város sajtófelelőse."Meggyes Tamás polgármester részvétét fejezte ki a szolgálatteljesítés közben elhunyt rendőr hozzátartozóinak és intézkedett a gyorssegély azonnali átutalásáról" - tette hozzá Takács István. A meghalt zászlós a határőrség és a rendőrség összeolvadását követően került az esztergomi rendőrkapitányság határrendészeti és közbiztonsági osztályának állományába szakértőnek. Családos ember volt, egy 10 és egy 12 éves gyermek édesapja. A rendőrség saját halottjának tekinti a 37 éves rendőrt. A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság kezdeményezi hősi halottá nyilvánítását, temetéséről később gondoskodnak.

"Szolgálatellátása során több elfogást hajtott végre önállóan, önként vállalta a többletmunkát is. Kiemelkedő munkavégzése, rendészeti ismeretei eredményeként főhatárrendésznek nevezték ki" - áll Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság közleményében.

2008. január elsejével, a határőrség és a rendőrség összeolvadását követően került az esztergomi rendőrkapitányság határrendészeti és közbiztonsági osztályának állományába szakértőnek. Családos ember volt, egy 10 és egy 12 éves gyermek édesapja.

A rendőrség saját halottjának tekinti a 37 éves rendőr zászlóst. A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság kezdeményezi hősi halottá nyilvánítását, temetéséről később gondoskodnak. -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!