Hírek

2008.02.12. 08:34

Agyonlőttek egy 37 éves rendőrt

A rendőrök egy családi veszekedéshez vonultak ki, amikor egy férfi figyelmeztetés nélkül lőni kezdett - közölte az országos rendőrfőkapitány.

mti

Intézkedés közben halálos lövés ért egy rendőrt hétfőn este Esztergomban. A rendőrök egy családi veszekedéshez vonultak ki, amikor egy férfi figyelmeztetés nélkül lőni kezdett  - közölte az országos rendőrfőkapitány.

Hétfőn éjjel, pár perccel tizenegy óra előtt tett bejelentést az Esztergom Kertvárosi polgárőrcsoport vezetője az Esztergomi Rendőrkapitányság ügyeletére, miszerint a szomszédságában lakó 83 éves nő 53 éves fia bántalmazza az idős asszonyt, ezért rendőri intézkedést kért. A közelben tartózkodó járőrpáros azonnal a helyszínre sietett, ahol az idős asszony már várta őket és beszámol fia cselekedeteiről. A rendőrök kérdésére az édesanya elmondta, hogy férfi a ház mögötti nyárikonyhában tartózkodik, ezért a rendőrök az asszony kíséretében a kérdéses lakrészhez mentek. Ezután felszólították az 53 éves férfit, hogy igazolja magát, ám az illető többszöri felszólítás ellenére sem jött ki az épületből, majd az ajtót feltépve váratlanul, minden előzmény nélkül célzott lövést adott le a 37 éves Borbély Zoltán rendőr zászlós mellkasára.

Az egyenruhás azonnal összeesett, és a helyszínen életét vesztette. Járőrtársa ekkor három célzott lövést adott le a fegyverét még mindig lövésre emelő férfi lábára, és csak így tudta őt lefegyverezni. A meglőtt rendőr az azonnali helyszíni segítség ellenére életét vesztette, az elkövető pedig a lövések eredményeként nyílt lábszártörést szenvedett. A férfit a helyszínre érkező rendőrök segítségével elfogták, őrizetbe vették és a mentők segítségével kórházba vitték. Az ügyben a további vizsgálatot a Budapesti Központi Nyomozóügyészség folytatja; a férfi tettéért akár életfogytiglani szabadságvesztést is kaphat. A Rendőrség saját halottjának tekinti Borbély Zoltán rendőr zászlóst, s a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság kezdeményezte hősi halottá nyilvánítását is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!