Hírek

2008.02.12. 13:39

Agresszív alkoholistának ismerték a rendőrgyilkost

Agresszív alkoholistának ismerték azt a 53 éves férfit, aki hétfőn éjjel igazoltatás közben lelőtte Esztergomban Borbély Zoltán rendőr zászlóst - mondta el több helybéli kedden az MTI tudósítójának.

mti

A 37 éves rendőr zászlóst hétfő este lőtte mellbe egy férfi, aki előzőleg bántalmazta édesanyját. A rendőr a helyszínen életét vesztette. "Hozom a pisztolyom és lelőlek" - ezt a kijelentést gyakran hallották tőle, ha összeveszett valakivel - mondták el az MTI-nek egybehangzóan az elkövető törzshelyének számító kocsmában. A gyilkosság helyszínétől néhány száz méterre ivóba azért ment a távirati iroda tudósítója, mert az elkövető szomszédai közölték: "ott mindent megtudhat". A fegyvert ugyanakkor senki sem látta, még a közvetlen szomszédok sem sejtették, hogy Borsos Miklós illegálisan tart magánál pisztolyt.

Az elkövető ismerősei elmondták, a tettes sokszor nagy testű kutyával érkezett a kocsmába, és az állattal fenyegette haragosait. A rendőrt lelövő férfi valamikor targoncavezetőként dolgozott, de legalább 15 éve nem volt rendszeres munkája, a vele közös háztartásban élő édesanyjától szerzett pénzt italra. Elvált, két lánygyermeke van, akik már családot alapítottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!