Hírek

2008.02.05. 14:38

A szakemberek szerint korai az új rajtkő olimpiai bevezetése

Kiss László, a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya egyetért ausztrál szövetség vezetőjével, Alan Thompsonnal abban, hogy az új rajtkövet nem szabadna bevezetni a 2008-as olimpián.

BAMA

Az újítást a pekingi olimpiai uszoda 9-es pályáján tesztelték a múlt hét keddjén véget ért nemzetközi versenyen. „Úgy tűnik, most már visszatérő jelenség az úszósportban, hogy minden olimpia előtt feltűnik valamilyen forradalmi újítás” – kommentálta némi malíciával az új rajtkő tervét Kiss László szövetségi kapitány a sportnapilap internetes oldalán.
Korábban Alan Thompson az ausztrál úszók első számú edzője úgy nyilatkozott, nem szabadna bevezetni a pekingi játékokon az atléták rajtgépéhez hasonló megoldást, mert nincs arra idő, hogya sportolók elegendő gyakorlati tapasztalatot szerezzen róla, ezért egyesek számára hátrányt, másoknak előnyt jelentene a kötelező használata.

„Határozottan igazat adok az ausztrál kollégának ebben – jelentette ki Kiss László –, és őszintén szólva nem tudom elképzelni, hogy a nemzetközi szövetség ilyen rövid idővel az olimpia előtt bevezesse ezt az újítást. Azzal egyet tudnék érteni, ha a játékok után tennék meg, hiszen akkor van négy év a következő olimpiáig, és ennyi idő elég arra, hogy meghonosodjon. Már az is igen furcsa lesz, hogy reggel rendezik a döntőket, de hát tudom, a pénz nagyúr a mi sportágunkban is.”

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!