Hírek

2007.12.21. 15:52

Ellopták a pénztárcámat a munkahelyemen

Olvasónk munkahelyi asztalán hagyta pénztárcáját, gondolván, hogy senki nem viszi el. Ám a tárcának, míg ő felment egy másik emeletre egy megbeszélésre, hűlt helyét találta.

Rados Virág

Munkahelyünkön is vigyázzunk értktárgyainkra – figyelmeztet dr. Jármy Tibor, a Budapesti Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztályának megbízott vezetője. A legtöbb baj az úgynevezett amerikai típusú irodákban történik. Sokan vannak egész nap egy légtérben, és a kapcsolatok felszínesek. Itt a legkönnyebb elemelni valamit más asztaláról. Elsétálok mellette, felkapom a kiszemelt tárgyat, közben bájosan csevegek. Legyen saját fiókunk, amelyet külön (nem szabvány) kulccsal zárhatunk. Itt helyezzük biztonságba értékeinket.

Előfordul, hogy a dolgozók ételt rendelnek. Máris egy helyzet, amikor idegen érkezik munkahelyünkre. A porta persze védelmi vonal lehet, de általában mégsem az. Az érintetteknek ugyanis kényelmesebb, ha a pizzafutár az asztalukhoz jön. Amennyiben vesszük a fáradságot, és lemegyünk a rendelésért, ahogyan szabályos is, csak annyi pénzt vigyünk magunkkal, amennyi éppen kell. Megtörtént már, hogy valaki pénztárcástul rohant le kifizetni a futárt, aztán a tárcát lent felejtette. El is tűnt a pénzzel együtt. A rendelésről kérjünk számlát, mert azon szerepel a kihordó neve vagy száma. Ha lopás történik, van egy nyom, amin el lehet indulni.

Szintén véd a kártyás beléptető rendszer. Ezt se kapcsoljuk ki kényelmi okokból, hogy könnyebb legyen a ki-be járkálás az irodában. Értékeink láthatják a kárát. A cégeknél takarítók is dolgoznak, akik a munkaidő kezdete előtt végzik feladatukat. Nem biztos, hogy mindegyikük megbízható. Arra se vegyünk mérget, hogy kollégáink közt nincs enyves kezű ember.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!