Hírek

2007.11.20. 17:39

Újabb iskolai vérengzésre készültek Németországban

A rendőrség egy tervezett iskolai vérengzés gyanúja miatt körülzárt egy Düsseldorf melletti gimnáziumot kedden.

BAMA

A német hatóságok Finnországból kaptak jelzést, egy internet-beszélgetés lehallgatása után, hogy az észak-rajna-vesztfáliai Kaarst gimnáziumában állítólag vérengzés készül. Az iskolában tanítási szünetet rendeltek el, a helyszínre több száz rendőrt vezényeltek ki. Nyomozás kezdődött annak kiderítésére, vannak-e az esetleges merényletkísérletre utaló jelek.

November első hetében egy finn gimnáziumban történt ilyen jellegű iskolai ámokfutás. Egy diák Tuusula városában hat társával és két nővel végzett, majd öngyilkosságot követett el. A szintén Észak-Rajna-Vesztfáliában lévő Emsdetten város egyik középiskolájában pontosan egy évvel ezelőtt egy diák kezdett lövöldözni, 37 személyt – köztük diákokat és tanárokat – sebesített meg, majd öngyilkos lett.

A hét végén a kölni rendőrség meghiúsított egy merényletkísérletet, amelyet egy 17 és egy 18 éves diák készült végrehajtani a város egyik gimnáziumában. A rendőrséget azonban értesítette a tervezett vérengzésről néhány iskolai diák értesítette, akik az interneten értesültek az állítólag az emsdetteni merénylet évfordulójára időzített öldöklésről. A fiatalabb diák az őt üldöző rendőrök elől egy villamos elé vetette magát, és meghalt, az idősebbet pedig őrizetbe vették. Hétfőn a kölni rendőrséget azzal  vádolták, hogy akciójuk elhamarkodott volt, mivel a két diák már korábban feladta tervét, s így az öngyilkosság elkerülhető lett volna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!