Hírek

2007.11.23. 19:41

Marion Jones-tól visszakövetelik a pénzdíjait

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) 2000. szeptember 1-ig visszamenőleg Marion Jones valamennyi eredményét törölte, miután doppingvétség miatt eltiltották. A szervezet valamennyi pénzdíját visszaköveteli az amerikai atlétától.

BAMA

Az IAAF hatályban tartotta Marion Jones kétéves eltiltását. A testület a doppingolását bevalló 32 éves sprinter valamennyi eredményét törölte egészen 2000. szeptember 1-ig, így három olimpia aranyérmét és világbajnoki medáljainak jó részét is elveszítette. Az atlétikai szervezet azt javaslata azt is tartalmazza, hogy a váltóban szerzett érmeket és eredményeket Marion Jones egykori csapattársai se tarthassák meg. Jones október 5-én vallotta be, hogy tudtán kívül használt doppingszereket 1999-től két éven keresztül.

A sportoló azt mondta, hogy „a tiszta” néven ismert szteroidokat tartalmazó szert korábbi edzőjétől, Trevor Grahamtől kapta 1999-től két éven át, de a tréner neki csak annyit mondott az anyagról, hogy táplálék-kiegészítőket tartalmazó lenmagolaj. Az egykori olimpiai bajnok elismerte, hogy hazudott, amikor korábban azt állította, hogy soha nem használt doppingszereket, s ezzel egyidőben bejelentette visszavonulását is.A szövetség elnöke, Lamine Diack úgy nyilatkozott: Marion Jones-ra úgy fognak emlékezni, mint egy csalóra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!