Hírek

2007.11.19. 19:38

Közel 135 milliárdos ígéret a kistérségeknek

Elindult a leghátrányosabb helyzetű 33 kistérség számára kidolgozott Új Magyarország Felzárkóztatási Program - jelentette be tegnap Bajnai Gordon, önkormányzati és területfejlesztési miniszter, a kistérségek és önkormányzati szövetségek vezetőivel folytatott megbeszélésén.

Sz. B.

"A 2007-2013. évi uniós tervezési ciklusban 125-135 milliárd forint áll rendelkezésre, a további 310 milliárd forint keretű pályázatoknál a leghátrányosabb helyzetű kistérségekből jelentkezők lényegesen kedvezőbb feltételekkel indulhatnak." - mondta a szakpolitikus. A KSH adatai alapján kijelölt 33 leghátrányosabb helyzetű kistérségben 1 millió ember él.

Bajnai szerint a program a foglalkoztathatóságot, a gazdaság fejlesztését, és az életminőség javítását célozza meg, úgy, hogy a kistérségek alakítanák ki programjaikat. A fejlesztések irányítói a december 15-ig megalakuló Kistérségi Fejlesztési Bizottságok lesznek, a helyi tervek áprilisban válhatnak véglegessé. A legnagyobb ellenzéki párt szerint, ha volt olyan döntés, amit csak meg lehetett hozni a kistelepülések, a vidéki életforma ellehetetlenítésére, azt a jelenlegi kormányzat meghozta. "Lehetőség a munkára, tanulásra, utazásra, gyógyulásra – mindez csak távoli emlék az ország szegényebb vidékein élőknek a kisiskolák, a vasutak, és a rendelőintézetek bezárása miatt" - nyilatkozta Erdős Norbert, az Önkormányzati- és területfejlesztési bizottság fideszes tagja.

Sz. B. -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!