Hírek

2007.11.29. 10:34

Dajkamesével verték át a nénit

mti

Csalók áldozata lett egy hiszékeny idős hölgy Nagymányokon. Két férfi csengetett be hozzá azzal az ürüggyel, hogy a DÉDÁSZ-tól jöttek és pénzt hoztak neki. Ám ez csak dajkamesének bizonyult, ugyanis valójában meglopták.

A két férfi azzal altatta el a néni gyanakvását, hogy a DÉDÁSZ-tól érkeztek és számlatúlfizetés miatt, háromezer forintot hoztak vissza neki. Meséjüket azzal folytatták, hogy sajnos csak húszezresük van, amiből tizenhétezer forint vissza jár nekik. A nyolcvan éves hölgy ezt nem találta furcsának. Még azt sem, hogy DÉDÁSZ nevű áramszolgáltató már nem is létezik.

Mivel nem is gyanakodott, a néni behívta házába a férfiakat. Szemük láttára elővette pénztárcáját a szekrényből és előkereste a tizenhétezer forintot. Közben az egyik férfi kicsalta a ház mellékhelységébe a hölgyet, azzal a kifogással, hogy számba kell venniük az ott levő elektromos fogyasztókat. Eközben persze társa felkutatta a szobában található összes készpénzt, mintegy ötvenezer forintot. Miután a hölgy és a másik csaló visszatértek a mellékhelységből a két húsz és harminc év közötti férfi sietősen távozott egy világos színű kocsival.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!