Hírek

2007.11.29. 14:43

Béka feneke alatt az MSZP támogatottsága

Az Orbán-kormány megalakulásának idején állt utoljára ilyen rosszul az MSZP

BAMA

A Szonda Ipsos november végi felmérése szerint 1998 júliusában, az Orbán-kormány megalakulásának idején állt utoljára ilyen rosszul az MSZP. A választani tudó és pártot megnevező válaszolók 24 százaléka szavazna csak a nagyobb kormánypártra most. Kilenc éve ugyanígy állt a párt.

A Fidesz támogatottsága tovább növekedett novemberben, a biztos szavazók 62 százaléka támogatná az ellenzéki pártot. Az MDF a Szondánál 6 százalékon áll, ezzel ők is parlamenti párt lehetnének. Kiesne viszont az SZDSZ, a kisebbik kormánypártra most csak 3 százalék szavazna.

A felmérés szerint 60 százalék körüli lenne a részvétel, vagyis magasabb a választói kedv mint októberben volt. A Fidesz különösen népszerű a 30 év alattiak, a szakmunkások és a falusiak körében. Az MSZP a 65 év felettiek és a budapestiek között erősebb az átlagosnál.

Az MSZP 800 ezer korábbi szimpatizánsa most bizonytalan vagy nem menne el szavazni. Körülbelül 150 ezren már inkább a Fideszre szavaznának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!