Hírek

2007.10.13. 14:14

Veress János ártatlan

mti

Daróczi Dávid Balsai István fideszes képviselő szombati sajtótájékoztatójára reagálva elmondta: az 1991 és 1993 közötti időszakban Veres János csak az egyik ügyvezető igazgatója volt a cégnek. Az ő felelősségi körébe a Kft. hitelezési ügyei tartoztak, számlaügyekkel, termékforgalmazással nem foglalkozott. "Veres János nem fogadott el és nem is állított ki számlákat, nem véletlen hogy a neve elő sem került a rendőrségi eljárásban" - közölte a kormányszóvivő.

A fideszes Balsai István azt közölte: Veres János pénzügyminiszter leváltását követelik Gyurcsány Ferenc kormányfőtől. Az ellenzéki politikus szerint Veres János 1993-ig ügyvezető igazgatója, 1995 májusáig pedig a 3 és fél évre ítélt Kabai Károllyal fele-fele arányban tulajdonosa volt annak a nyírbogáti Bogát-Ferr Kft-nek, amely 1991 és 1995 között 55 millió forint áfát igényelt vissza fiktív számlák alapján. "Ha Gyurcsány Ferenc komolyan gondolja a közélet kifehérítését, akkor a lehető legsürgősebben le kell váltania Veres Jánost" - jelentette ki az ellenzéki politikus.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!