Hírek

2007.10.13. 16:27

Veres távozását követeli a Fidesz

BAMA

A Fidesz azt követeli a kormányfőtől,: váljon meg Veres János pénzügyminisztertől, akinek egyik cége – legalábbis Balsai István állítása szerint – még az 1990-es években fiktív számlák alapján igényelt vissza mintegy 55 millió forint áfát, a szeptemberben letartóztatott Kabai Károllyal közös cégének. Daróczi Dávid kormányszóvivő úgy reagált: a cégnek egy időben több ügyvezetője volt és Veres János felelősségi körébe csak a cég hitelezési ügyei tartoztak.

Kabai Károly és Veres János nyírbogáti fémfelvásárló cége 1991 és 1994 között hamis számlák alapján igényelt vissza áfát, ezt a bírósági ítélet mondta ki, de az ügyben csak Kabai Károly ellen indítottak eljárást. Veres 1995-ig megtartotta ötven százalékos tulajdonrészét, azonban a pénzügyminiszter korábban azt állította: nem tudott sem az áfacsalásról, sem arról, hogy a cégének számlázó kisiparosok ellen büntetőeljárás indult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!