Hírek

2007.10.30. 09:38

Védett egységek

A Magyar Kajak- kenu Szövetség elnöksége el- fogadta a 2008-as olimpiai felkészülési tervet és válogatási elveket, amelyet Angyal Zoltán szövetségi kapitány dolgozott ki.

BAMA

Az elnökség az érintett edzőket kötelezi az egyes csapatok részletes fel- készülési tervének benyújtására, és azok végrehajtását folyamatosan ellenőrizni fogja. A válogatási elvek sarkalatos pontja, hogy kizárólag a világbajnoki címvédő egységek élveznek védettséget, vagyis részükre a szegedi Világkupán, mely egyben válogató verseny, befejeződik a válogatás, ha az adott számban az első két hely valamelyikén végeznek, és amennyiben a másik magyar egység előtt zárnak.

A négyeseknél mind a női, mind a férfi kajak szakágban válogatóverseny dönt az olimpiai csapat kialakításáról. Az egységek szerkezetében az eredményes olimpiai szereplés érdekében a szövetségi kapitány változtatással élhet az érintett edzőkkel, illetve a Baráth Etele elnök, Kadler Gusztáv általános alelnök, Vaskuti István szakmai alelnök és Schmidt Gábor főtitkár alkotta, az olimpiai felkészülés folyamatát ellenőrző szakmai testülettel konzultálva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!