Hírek

2007.10.28. 00:25

Újabb közlekedési sztrájk

Figyelmeztető sztrájkot tart november 7-én szerda reggel 6 és 8 óra között a Vasutasok Szakszervezete (VSZ) és a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete Szolidaritás (VDSzSz) a 38 újabb szárnyvonal bezárása elleni tiltakozásul.

BAMA

Legutóbb csütörtök reggel 6 és 8 óra között volt sztrájk. A mostani fenyegetés komolyságát jelzi, hogy ez a két szakszervezet a vasúti dolgozók 80 százalékát tömöríti. Gaskó István, a VDSzSz Szolidaritás elnöke elmondta, a munkabeszüntetésük csak a kezdet, sztrájkjukat addig folytatják, amíg az nem vezet eredményre. Gaskó ormótlannak nevezte a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium szándékát, amely szavai szerint szakmailag megalapozatlan módon a márciusi 19 szárnyvonal után most 38 vasúti vonal halálra ítélésére irányul. Ugyancsak munkabeszüntetést tartanak Somogy megyében a Kapos Volán buszvezetői kedden. Ők a korkedvezményes nyugdíjazás szigorítása miatt tiltakoznak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!