Hírek

2007.10.19. 15:56

Több száz ok, miért választják a férfiak és a nők a szexet

W. A.

Az amerikai Cindy Meston és David Buss arra keresték a választ, miért létesítenek az emberek szexuális kapcsolatot. Felmérésükben közel kétezer, 17 és 52 éves kor közötti férfit és nőt kértek meg arra, sorolják fel az összes indokot, amiért valakivel ágyba bújtak.

Az összesített lista végül több, mint hétszáz okot tartalmazott, melyet az átfedések után 237-re csökkentettek. A leggyakoribb indok a testi vonzalom volt, valamint az örömszerzés, a szeretet és szerelem kimutatása, vagy mert egyszerűen csak jó. Ezután következett a kaland, az izgalom és a kínálkozó lehetőség.

A kutatók véleménye szerint felmérésükkel ledöntötték azt az előítéletet, amely szerint a nők a szerelem, a férfiak pedig csak a testi örömök miatt vágynak a szexre. Az első helyen ugyanis mindkét nemnél az szerepelt, hogy „tetszettünk egymásnak”. A második és harmadik hely is egyforma, pusztán felcserélve: „a jó érzés” és „a testi örömök” miatt. Ám míg a férfiaknál a „mókás” ok a negyedik, ez a nőknél csak a nyolcadik helyen végzett. Amíg a nőket a tizedik helyen „a pillanat heve” ragadja el, a férfiak ezt meg sem említik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!