Hírek

2007.10.11. 14:59

Szocialista székházbotrányt sejt a Fidesz

A Fidesz szerint a szocialisták akkor tudnák hitelesen cáfolni a szerdán nyilvánosságra került „székházbotrányukat”, ha a bérleti díjjal kapcsolatos dokumentumokat nyilvánosságra hoznák - mondta Kósa Lajos csütörtökön.

BAMA

A legnagyobb ellenzéki párt alelnöke szerint a szerződés nyilvánosságra hozása azért is indokolt, hogy kiderüljön: élvez-e az MSZP bármilyen előnyt vagy hátrányt a szokásos piaci szereplőkhöz viszonyítva. Nyakó István szerdán az MTI-nek azt mondta: az MSZP szerződésbe foglalt kötelezettségeinek megfelelően fizeti a bérbeadónak a Vérmező úti ingatlan után járó bérleti díjat.

A Fidesz alelnöke szerint, ebben az ügyben is komoly felelőssége van a pártelnöknek, ezért világos válaszokat várnak a felmerült kérdésekre. A Fidesz tudni akarja, ki és milyen felhatalmazással módosította törvényellenesen a Magyar Turizmus Zrt. üvegzseb nyilvántartását? Kósa Lajos tájékoztatása szerint bár a Magyar Turizmus Zrt. megerősítette, hogy a székházbérletre vonatkozó üvegzseb nyilvántartásuk hiteles, kiderült, ebbe jogellenesen belenyúltak és adatokat módosítottak.

A Heti Válasz e heti lapszámában arról ír, hogy a Magyar Turizmus Zrt. jogcím nélkül utalt ki 200 millió forintot a Vérmező úti pártközpontnak helyet adó irodaház tulajdonosának. Az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium szerdai közleménye szerint a szerződést még 2006. december 31-i hatállyal a Magyar Turizmus Zrt. felmondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!