Hírek

2007.10.03. 16:19

Szilvássy beperli Pokornit

BAMA

Nem vettem és nem vetettem fel a Topolánszky Ákossal folytatott telefonbeszélgetést, a kimenő és bejövő telefonbeszélgetések rögzítése, és 48 órán keresztül történő tárolása törvénytelen - így reagált Szilvásy György szerdán a budapesti kormányszóvivői tájékoztatón Pokorni Zoltán Fidesz-alelnök kijelentésére, mely szerint a minisztériumból kimenő és bejövő telefonbeszélgetéseket rögzítik, és 48 órán keresztül számítógépen tárolják.

A Fidesz szerint a miniszterelnöknek fel kell függesztenie Szilvásy György polgári titkosszolgálatokat felügyelő miniszter munkaviszonyát, és azonnal vizsgálatot kell elrendelnie, hogy kiderüljön, pontosan mi hangzott el a tárcavezető és Topolánszky Ákos volt államtitkár-helyettes telefonbeszélgetésekor - mondta Pokorni Zoltán, az ellenzéki párt alelnöke szerdai sajtótájékoztatóján.

Arra a felvetésre, hogy a polgári nemzetbiztonsági szolgálatok egy neve elhallgatását kérő illetékese szerint sem a Nemzetbiztonsági Hivatal, sem a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat nem rögzítette a Szilvásy György miniszter és Topolánszky Ákos közötti telefonbeszélgetést, a Fidesz alelnöke azt mondta: nem hiszi, hogy pont a titkosszolgálatokat felügyelő minisztériumnál gátolnák technológiai nehézségek, vagy "elavult szovjet szalagos magnók", hogy kiderüljön, ki mond valótlant.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!