Hírek

2007.10.24. 14:28

Szélessávot kaphat 522 település

Megjelent a Gazdaságfejlesztési Operatív Program internettel ellátatlannal településeken a szélessávú hálózat kiépítését támogató pályázata

nm

Megjelent a Gazdaságfejlesztési Operatív Program internettel ellátatlannal településeken a szélessávú hálózat kiépítését támogató pályázata. A pályázati konstrukció célja, hogy 2010-re a magyar lakosság 95 százalékának lakhelyén rendelkezésre álljon a szélessávú internet. 2007-2008-ban összesen 10 milliárd forint juthat 522 településen szélessvú infrastruktúra-fejlesztésére.

A gazdasági versenyképesség növelésének alapfeltétele a modern technológiákhoz és a szélessávú internethez való hozzáférés. Ezért kiemelt jelentőségű az internettel eddig ellátatlan települések digitális vérkeringésbe történő bekapcsolása. A pályázat lehetőséget teremt arra, hogy Magyarország valamennyi, a szélessávú internetellátottság szempontjából hátrányos helyzetű településén kiépüljön olyan hálózat, amely legalább 2 Mbps/512 kbps sebességű adatátvitelre alkalmas.

A pályázaton olyan vállalkozások vehetnek részt, amelyek legalább 2 éve jogszerű elektronikus hírközlési tevékenységet folytatnak és árbevételük több, mint 50 százaléka elektronikus hírközlési tevékenységből származik. A konstrukció keretében nyílt pályázati eljárással, kistérségenkénti versenyeztetéssel kerülnek kiválasztásra a támogatásban részesülő nyertes projektek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!