Hírek

2007.10.17. 16:01

Péntektől már hajthat az aláírásokért a Fidesz

Pénteken startolhat a Fidesz aláírásgyűjtése – jelentette ki Tarlós István, miután szerdán aláírta az Országos Választási Bizottság által hitelesített aláírásgyűjtő íveket.

F.K.

A sajtótájékoztatón Nyitrai Zsolt elmondta, hogy az aláírásgyűjtésben jobb- és baloldali érzelmű polgárok kézjegyére egyaránt számítanak. Mint elhangzott, a Fidesznek négy hónap áll rendelkezésére, hogy kérdésenként összegyűjtse a szükséges számú aláírásokat. „Ennek ellenére feltehetően már szerdán, október 24-én benyújtjuk a szükséges számú, kérdésenként 200 ezer aláírást az Országos Választási Irodának” – erősítette meg Tarlós István.

„A liberálisok elfogadhatatlannak tartják, ha a népszavazás intézménye mögé bújik bármelyik politikai oldal” – jelentette ki Horn Gábor, az SZDSZ ügyvivője szerkesztőségünknek eljuttatott közleményében. „Az SZDSZ ki fog állni a reformok mellett a tandíj, a vizitdíj és a kórházi napidíj kérdéseiről tartandó népszavazáson” – mondta Horn Gábor szerdán. A politikus szerint a liberális párt el fogja magyarázni, miért tarthatatlan a XXI. században a kádári egészségügyi és oktatási rendszer.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!