Hírek

2007.10.30. 05:48

Párizsi magyar filmfesztivál

Nyolc magyar játékfilmet mutatnak be nyolc világhírű rövidfilm kíséretében a csütörtökön kezdődő párizsi magyar filmfesztiválon.

BAMA

A francia főváros szívében, a Quartier Latin moziban Antal Nimród, Bacsó Péter, Elek Judit, Hajdu Szabolcs, Jancsó Miklós, Szabó István, Szemző Tibor és Török Ferenc egy-egy játékfilmjét „nyolc rendkívüli magyar rövidfilm kíséri”: A légy, a Before Dawn, az Eső után, a Maestro, a Moto Perpetuo, a Nyitány, a Szél és a Te. A nyolc magyar rövidfilm mindegyike büszkélkedhet a filmszakma legnagyobb nemzetközi elismeréseinek egyikével, az Oscar-díjat, a cannes-i Arany Pálmákat és az Európa Filmdíjat beleértve – közölte Papp Csaba Zoltán, a Magyar Filmunió munkatársa.

A november 4-ig, vasárnapig tartó fesztiválon levetítik Jancsó Miklós Csend és kiáltás, Szabó István Tűzoltó utca 25., valamint Bacsó Péter A tanú című alkotását. A filmfesztivál kiemelt eseménye lesz a Fehér tenyér premier előtti vetítése november 3-án. A fiatal magyar rendező többszörös díjnyertes alkotása november 21-én indul a francia filmszínházakban. A közelmúltban készült magyar játékfilmek közül Török Ferenc Moszkva tér, Antal Nimród Kontroll, Szemző Tibor Az élet vendége és Elek Judit A hét nyolcadik napja című munkája szerepel a párizsi programban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!