Hírek

2007.10.17. 06:08

Oscar Wilde és a Vaslady humorát díjazták a britek

„Szörnyű ez a tapéta! Egyikünknek mennie kell!” – motyogta utolsó szellemességét Oscar Wilde a halálos ágyán. A britek véleménye alapján a XIX. századi író az ország legsziporkázóbb elméje.

BAMA

Egy angol tévécsatorna műsorában 3000 vígjátékrajongó véleményét kérte ki legszellemesebb honfitársaik listájának összeállításához. A szavazók egyötöde helyezte Wilde-ot a névsor csúcsára. A második helyet Spike Milligan komikus érdemelte ki, aki az alábbi feliratot vésette a sírkövére: „Mondtam, hogy beteg vagyok”. A toplistán az ötödik Winston Churchill lett, aki így riposztozott, amikor munkáspárti képviselő hölgy felelősségre vonta ittassága miatt: „Bessie, maga ronda. Holnap reggelre én kijózanodom, de maga még mindig ronda lesz.”

Margaret Thatcher egykori kormányfő tizenkettedikként a legszellemesebb hölgy címét kapta. A Vaslady többek között ezzel az elméncségével véste bele magát a derű nagykönyvébe: „Hatalmasnak lenni, olyan mint ladynek lenni. Ha el kell magyaráznod az embereknek, már nem vagy az.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!