Hírek

2007.10.31. 06:01

Növényi, a széplelkű harcos

Egyik este színpadon szerepel, másik nap pedig egy izomkolosszust kalapál a ringben. Növényi Norbert nem érez ebben semmit ellentmondást, mivel szerinte mindez belefér egy ember életébe.

Dián Tamás

– Már olimpikonként voltak színészi ambíciói, vagy ez később jött?
– Egészen korán meglegyintett a szereplés varázsa. Nem volt nehéz elcsábulnom, mivel egy időben divat volt jó kiállású sportolókat szerződtetni statisztának. Apám, aki szintén birkózó volt, a Vándormadaraktól a Bors Mátéig nagyon sok filmben játszott, én pedig olyan nagy produkcióban is felbukkantam, mint az Arnold Schwarzenegger által fémjelzett Vörös zsaru. Aztán, amikor abbahagytam a birkózást, beiratkoztam Gór Nagy Mária színitanodájába és el is végeztem azt.

– Nem fucsállották az ismerősei ezt az éles váltást?
– Biztos volt, aki meghökkent, de a szemembe senki nem kritizált emiatt. A színészek társadalma pedig kifejezetten szeretettel fogadott, pedig olyan nevekkel szerepeltem egy színlapon, mint Körmendi János, Pogány Judit vagy Faragó Vera. Persze, ettől függetlenül eleinte voltak félelmeim, hogy a nézők az olimpiai bajnok sportolót látják majd bennem, s nem az általam megformált figurát, de a kedvező visszajelzések gyorsan megnyugtattak. Azóta sem panaszkodhatom a kritikákra, mivel eddig még senki sem „húzott le”.

– Most milyen szerepekben láthatjuk?
– Pillanatnyilag egyetlen darabban sem játszom, májusban volt az utolsó előadásom az Új Színház Vadászgörény című drámájában. Azóta csak televíziós sorozatokban, illetve a Szeszélyes című műsorban tartom formában magam. Az én döntésem volt, hogy ennyire lazára vettem a gyeplőt. A tavalyi évem ugyanis nagyon sűrűre sikeredett: forgattam, felléptem és persze készültem, hogy megmutathassam a tudásom a K-1 MMA-ban, a világ legkeményebb küzdősportjában.

– Ahol, ha jól tudom, egy fiatal horvát klasszist sikerült legyőznie. Miért fontos önnek ez a megmérettetés? Saját magának akar bizonyítani?
– Ugyan, dehogy! A sport bennem endorfint, vagyis boldogsághormonokat szabadít fel. Ha érzem, hogy jó formában vagyok, miért ne próbáljam ki magam?

– Ezzel mindenesetre jól összezavarja azokat, akik szeretnek skatulyázni. Egyik este a színpadon szaval, másnap pedig egy izomkolosszust gyepál a ringben.
– Jól érzem magam a bőrömben és számomra csak ez a fontos. A hivatásos fintorgóknak pedig azt üzenem: csinálják utánam mindazt, amit eddig letettem az asztalra, s aztán majd beszélhetünk.

Növényi Norbert

Született: 1957. május 15-én

Sportpályafutása: 1980-ban birkózásban olimpiai bajnok, kick-boxban Európa-bajnok (1987) és világbajnok (1988), illetve Világkupa-győztes.

Főbb szerepei: Liliom c. darab, filmen a Zimmer Feri, Magyar Vándor és Taxidermia.

Sportpályafutása: 1980-ban birkózásban olimpiai bajnok, kick-boxban Európa-bajnok (1987) és világbajnok (1988), illetve Világkupa-győztes.

Főbb szerepei: Liliom c. darab, filmen a Zimmer Feri, Magyar Vándor és Taxidermia.

-->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!