Hírek

2007.10.20. 18:55

Megszűnik a kórházakban a teljesítménykorlát

A Magyar Kórházszövetség javaslatára az új egészségbiztosítási rendszerben megszűnik a kórházi volumenkorlát – jelentette be szombaton Horváth Ágnes egészségügyi miniszter a Liberális Egészségügyi Tanács megbeszélését követően.

V. M.

Az átalakítás kapcsán a tárcavezető kiemelte: eddig nem tudták figyelembe venni a betegeknek az ellátó minőségéről alkotott véleményét. Horváth Ágnes szerint egy merev rendszer szűnik meg. Mint mondta, a volumenkorlát – azaz az adott időszakban finanszírozott beavatkozások számának rögzítése – nem bukott meg, de szükség van olyan korlátozásra, ami a szolgáltatót is ösztönzi, hogy jobb minőséget biztosítson. A törvényjavaslat feltehetően a jövő hét végén kerül az Országgyűlés elé.
 
A kormány gőzerővel dolgozik a több-biztosítós modell bevezetésén, az egészségbiztosítási kassza privatizációján: a Fidesz szerint legalábbis ezt igazolja a korlát megszűntetése. Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője szerint a cél az, hogy a magánbiztosítók minél nagyobb profitot tehessenek zsebre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!