Hírek

2007.10.19. 15:41

Lehetünk akár nyertesek is

Dombóvári Gábor már huszonöt éve a sajtó munkatársa. Tévézik, rádiózik, és most könyvet irt Versenyben a rákkal címmel.

Hegedűs V. Rita

Hogy tud egyszerre ennyi mindennel foglalkozni?

Az első pillanattól kezdve rádióztam és tévéztem egy időben. Alapvetően kíváncsi vagyok, sok minden érdekel. A televízió és a rádió szinte valamennyi műsorában részt vettem már. Reggeli, déli, délutáni, esti, sőt még az éjszakai műsorokban is. A sport osztályon kívül szinte mindenhol dolgoztam már. De így is előfordult, hogy két olimpiát is közvetítettem. Igaz, a rádióban.

A munkája mellett miért érezte fontosnak, hogy most könyvet írjon?

Ez egy olyan nemes ügy, ami mellé szerintem mindenkinek ki kell állnia. A rák sajnos egy olyan betegség, ami közvetve szinte mindenkit érint. A könyvből származó bevételt a rákkutatásra fogjuk fordítani.

Hogy ismerkedett meg a történettel?

Kilenc évvel ezelőtt hallottam először arról, hogy a Pécsi Tudományegyetemen Dr. Kulcsár Gyula biokémikus, orvosegyetemi adjunktus feltalált egy szert, ami a rák lehetséges gyógyszere lehet. Az akkor még ismeretlen találmányról forgattam egy dokumentumfilmet, és azóta is rendszeresen visszatértem a pécsi orvos csapathoz, figyelemmel kísértem a munkájukat. Akkor még senki nem gondolta volna, hogy ebből valaha gyógyszer lesz. Ma már az engedélyeztetésnél tartanak, de a szabadalmat már a világszámos országában bejegyezték.

A könyvet nem egyedül írta, Dr. Győri Attila a szerzőtársa.

Ő Kulcsár doktor tanítványa volt, jelenleg a szekszárdi kórház sebésze. Többszörösen is érintett, rákbetegségéből a készítmény segítségével gyógyult meg. De szeretném hangsúlyozni, hogy nem orvosi könyvet irtunk, a célunk az ismeretterjesztés volt. Bemutatjuk azokat az eseteket, akik a szer segítségével gyógyultak meg, orvosokkal készítettünk interjúkat. Pécsen a tablettát, mint kiegészítő gyógymódot már alkalmazzák az egyetemi klinikán, így van róla tapasztalat bőven.

Hogy működik a készítmény?

Ha seb keletkezik, akkor a falósejtek kezdenek el dolgozni. Ha a seb begyógyult, a sejtek abbahagyják a működést, és így nincs sejt burjánzás. Szent-Györgyi Albert azt mondta, ha valaki megtalálja azt a pontot, ahol a sejtek abbahagyják a gyógyító munkát, az megtalálta a rák ellenszerét. Nagyon leegyszerűsítve azt mondhatjuk, hogy Kulcsár doktor készítményénél a szervezet saját egészséges sejtjei pusztítják el a rákos sejteket. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!