Hírek

2007.10.06. 16:51

Kövér: Gyurcsány és tettestársai húzzanak el!

Gyurcsány Ferenc és "tettestársai" "húzzanak el" az állami pénzek közeléből és az ország éléről, jelentette ki Kövér László, a Fidesz országos választmányának elnöke szombaton Budapesten.

BAMA

A fideszes politikus szerint nem csak az a baj, hogy a szocialisták a „korrupció, a mutyizás, az uram bátyám világ, a pénzlenyúlás”, és a „nyílt arcátlan lopás mocsarába süllyedtek”, hanem az igazi probléma az, hogy „nyomják lefelé a maguk alatt lévő országot, amelynek a nyakán ülnek”. „Ha ebből a helyzetből kiutat keresünk, akkor a közélet tisztaságát megteremteni hivatott programot mindössze egy pontban  kell összefoglalnunk, és itt Bajnai úrnak, a szocialista kormány tagjának a szóhasználatával kell éljünk, azt kell mondanunk Gyurcsány Ferencnek és tettestársainak, hogy húzzanak el az uniós pénzek és a nem uniós pénzek közeléből, húzzanak el az ország éléről”, mondta Kövér.

Megjegyezte: gratulál a 18. születésnapjához közeledő MSZP-nek, de felhívja az érintettek figyelmét, hogy a 18. életév betöltése, vagyis a nagykorúság, egyben a teljes büntetőjogi felelősségvállalás kényszerét is jelenti. Kövér László szerint Gyurcsány-kormány egészét és az MSZP-t is átszövi a korrupció és közpénzek lenyúlása. A Fidesz választmányi elnöke hozzátette: a költségvetési források, uniós pénzek jelentős részét központilag vezérelt, felülről kiépített rendszer szerint ellopják, illetve az MSZP pártpénzévé teszik.

Úgy véli, a Zuschlag-ügy szálai Gyurcsány Ferencig, a Weiszenberger-ügy szálai pedig Bajnai Gordon minisztériumáig vezetnek, míg a dögei polgármester is MSZP-s kapcsolataira hivatkozott a nyilvánosságra került titkos hangfelvételen. Kövér László azt is állította, hogy egy dán cég, 260 milliós állami támogatásért cserébe, ezer forintos négyzetméterenkénti áron bérli Veres János pénzügyminiszter üresen álló csarnokát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!