Hírek

2007.10.03. 10:43

Kevesebbet vont le a bank, most egy összegben követelik a pénzt

Olvasónk hitelt vett fel, amelynek részleteit a szerződés szerinti ütemezésben a bank le is vonta számlájáról. Most azt mondják: elszámolták magukat, a hölgy fizesse be egy összegben a különbözetet.

Rados Virág

Nem szabad engedni ennek a kérésnek, hanem vitatni kell azt – tanácsolták a Magyar György és Társai Ügyvédi Irodában. Feltéve, ha a hölgy számláján mindig volt a megállapított részletre fedezet, és a szereződés szerint valóban a megfelelő összeget vonta le havonta a bank.
Mint a kedves olvasó elmondta, precíz emberként ő mindig kínosan ügyelt rá, hogy legyen fedezet a számláján. És a szerződés is olyan összegekben tartalmazza az ütemezést, amennyit eddig havonta fizetett.

Márpedig ha így áll a helyzet, akkor a bank tévedett, és ennek a melléfogásnak a következményét nem viselheti az ügyfél. Ezt nekik is tudniuk kell, talán csak próbálkoznak. Elképzelhető, hogy az ügyintéző tévedett, aminek ódiumát nem akarja főnöke előtt vállalni. A legjobb az, ha a kedves hölgy rögtön a fiókvezetőhöz fordul.

A megoldásra nehéz távlati tanácsot adni – hangsúlyozza a jogász. Hogy pontosan felmérhesse a helyzetet és a lehetőségeket, a szakembernek látnia kell a konkrét szerződést. Ezért, mielőtt olvasónk a bankhoz rohanna, alaposan tanulmányozza át a megállapodást. Ha annak alapján neki van igaza, és a bank hibázott, védje meg jogait. Nem árt ügyvéd segítségét kérni, aki tudja, hogyan közelítse meg jogi úton a kérdést.

Az esetről való eddigi információkból mindenesetre úgy tűnik, a hölgynek minden alapja megvan rá, hogy egyezkedjen a bankkal. Hiszen a szeződéses jogviszonyt a pénzintézet szegte meg, amikor egyik napról a másikra törlesztőrészlet elmaradása címén egy nagyobb összeget követelt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!