Hírek

2007.10.24. 12:56

Késsel támadt a rendőrre

Konyhakéssel támadt az őt igazoltató rendőrre egy férfi Balatonkeresztúron

mti

Konyhakéssel támadt az őt igazoltatni szándékozó körzeti megbízottra egy helybeli  férfi Balatonkeresztúron - közölte a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A férfi előzőleg az utcán randalírozott, a kapukat és kerítéseket rángatta, amit a környéken élők tűrtek egy darabig, majd  bejelentést tettek a rendőrségre - számolt be a még hétfőn történtekről Bíró Gábor.

Elmondása szerint a kiérkező körzeti megbízott, miután köszönt a férfinak és a nevét kérdezte, arra lett figyelmes, hogy a férfi a nadrágjából egy körülbelül 20 centiméter pengehosszúságú konyhakést ránt elő, és azt mellmagasságban a rendőrnek szegezte.

Mint arról a szóvivő beszámolt, a rendőr a felé folyamatosan közelítő férfi elől hátralépett és felszólította a férfit a kés eldobására. Miután ez hasztalan volt, könnygázt használt, de ez sem hozta meg a várt hatást, ezért szolgálati fegyverével egy figyelmeztető lövést adott le a levegőbe, aminek hatására a férfi megtorpant, és az ismételt felszólításra maga elé dobta a kést. A rendőr megbilincselte és előállította a támadóját, akit végül orvosi javaslatra - ön és közveszélyesség miatt - kórházba  szállítottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!