Hírek

2007.10.29. 15:34

Indulhat a vita a tisztulásról

Általános vitára alkalmas a politikai közélet megtisztítására irányuló törvénycsomag több javaslata. Erről az Országgyűlés Alkotmányügyi, igazságügyi és ügyrendi bizottsága döntött hétfői ülésén.

BAMA

A testület általános vitára alkalmasnak találta az állami vezetők javadalmazásának átláthatóságáról, a vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettségről, a képviselők javadalmazásáról, a pártfinanszírozásról, illetve a közpénzekből nyújtott támogatások átláthatóságáról szóló törvényjavaslatokat.

A közélet megtisztítását célzó kezdeményezések közül egyhangúlag támogatta a testület a pártfinanszírozás átláthatóvá tételét, valamint a közpénzekből nyújtott támogatások átláthatóságáról szóló, MSZP-s képviselők által benyújtott törvényjavaslatot. Szintén általános vitára alkalmasnak találta az alkotmányügyi bizottság az állampolgári jogok országgyűlési biztosáról szóló törvénymódosítást. Ezt az öt párt egy-egy képviselője közösen nyújtotta be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!