Hírek

2007.10.16. 17:55

Harci kutyák tépték szét Dominikot

A családi házban tartott harci kutyák marcangolták szét a kétéves Dominikot, akit augusztus eleje óta keresett a rendőrség. Az anya azt állította, a gyermeknek a Margitszigeten veszett nyoma. A kicsi holttestét két kilométerre a szülői háztól találták meg.

BAMA

[caption id="" align="alignleft" width="260"] Dominikot a háznál tartott harci kutyák marták halálra
[/caption]"Megtaláltuk Dominik holttestét"- mondta Bognár Zsolt a Budapesti Rendőrfőkapitányság (BRFK) ezredese kedden délután a Teve utcai rendőrszékházban. "A holttesthez az édesanya vallomása vezetett el minket, aki még pénteken mondta el, hogy mi is történt valójában" - közölte a nyomozó. A kisfiú az udvaron játszott augusztus elején, míg a szülők a házban tartózkodtak, mikor egy, vagy több pitbull fajtájú kutya, amiket az édesapja tenyésztett, rátámadt. A szülők ezután a két és fél éves kisfiú tetemét egy talicskában mintegy két kilométerre vitték a házuktól, ahol egy mezőgazdasági területen elásták.

Néhány nappal később jelentette be Dominik édesanyja a kisfiú eltűnését. A rendőrség akkor nagy erőkkel kezdte meg a nyomozást, ám már egy nap múlva megindult a felderítés egy esetleges bűncselekmény ügyében. Végül a nyomozóknak sikerült rávenniük az édesanyát, - akinek nincs racionális magyarázata a történtekre - hogy vezesse el a nyomozókat a holttesthez. Az anya olyan zavarodott állapotban volt, hogy végül az édesapának kellett megmutatnia a holttest pontos helyét. Ennek kapcsán az ezredes közölte ugyan a kutyatámadás még nem bizonyított, de az előzetes vizsgálatok szerint az egyik jelenleg is életben lévő kutyája okozott halálos sérüléseket Domoniknek. Minderre azonban csak a boncolási eredmények után kaphatunk végleges választ, amelyeket napokon belül ígér a rendőrség. "Még vannak homályos részletek, több dolog nem egyezik az anya és az apa vallomásában" - mondta Bognár Zsolt ezredes. Hozzátette: egyelőre kiskorú veszélyeztetésével gyanúsítják a szülőket, ám minden valószínűség szerint ehhez további vádpontok fognak még járulni, mint például hamis vád, és hatóság félrevezetése.

Takács Dominik eltűnését augusztus 3-án jelentette be édesanyja. Állítása szerint sétálni vitte a Margitszigetre a kisfiút, ahol a vízparton, az Árpád-híd alá nyúló szigetcsúcson üldögéltek. „Dominik a víz felé kezdett szaladni, akkor felpattantam, hogy visszahozzam, de elestem, beütöttem a fejem és néhány percre elveszthettem az eszméletemet. Mire magamhoz tértem, Dominik már eltűnt” – mondta akkor a rendőrségnek és a sajtónak a kétéves kisfiú édesanyja. A rendőrség búvárok segítségével végigkutatta a Duna csaknem teljes pesti szakaszát, a kisfiú holttestét azonban nem találták meg. A tanúk kihallgatása sem vezetett eredményre, senki sem emlékezett a szőke, kedves mosolyú kisfiút sétáltató anyukára.

A nyomozók ekkor kezdtek kételkedni az anya vallomásában, főként, hogy ellentmondásokba keveredett többször előadott történetében, ezért kiterjesztették a helyszíni szemlét a gyermek lakókörnyezetére is, azonban akkor ez sem vezetett eredményre. A nyomozást az ügyészség augusztus 28-án rendelte el az ügyben, ekkor már nem közigazgatási eljárás keretében, mivel bűncselekményre gyanakodtak.

A kisfiú eltűnésének napján nyoma veszett édesapjának is, akit különböző bűncselekmények elkövetése miatt köröztek. A rendőrök azonban ellentmondásokat fedeztek fel az édesanya tanúvallomásában. Az anya korábban megtagadta a hazugságvizsgálatot. Augusztus végén már gyanúsítottként hallgatta ki a rendőrség a 38 éves monorierdei asszonyt, aki azonban megtagadta a vallomástételt. Később elfogták a kisfiú édesapját a VI. kerületben, azonban a férfi értékelhető, érdemi információval nem tudott szolgálni a kisfiú hollétéről. Az apa azt állította, hogy eltűnt fiát elrabolták élettársától, és magánnyomozót fogadott az ügy megoldására. A kisfiú édesapját állítólag évek óta zsarolta egy, az alvilággal is kapcsolatban álló férfi.

[caption id="" align="alignright" width="180"] Bognár Zsolt szerint a kisfiú az udvaron játszott, amikor a pitbull fajtájú kutya rátámadt – Stemler Károly
[/caption]Sajtóértesülések szerint az anya nemrég újra vallomást tett a rendőrségen, amelyből kiderült, hogy a családi házban tartott harci kutyák marcangolták szét a gyereket. A szülők közösen temették el a holttestet. Átkutatták a család monorierdei házát is, ahol egy harci kutya tetemét találták meg.

„Véleményem szerint pánikreakció áll az események hátterében” – mondta dr. Bilkei Pál pszichológus lapunknak. A szakértő szerint, mikor Dominiket a végzetes baleset érte, a szülők pánikba estek és első gondolatuk a nyomok illetve a kisfiú holttestének eltüntetése volt. „Ezután tudatosan, előre megtervezett történetet kerekítettek” – jelentette ki. Véleménye szerint mindkét szülő tökéletesen beszámítható, hiszen tisztában voltak a következményekkel. „Ugyanakkor nem mondhatjuk őket teljesen egészségesnek: az ilyen viselkedés a pszichopaták sajátja” – emelte ki Bilkei. „Már az édesanya reakciói is arra utaltak, hogy valami nincs rendjén, valamit tud, amiről nem akarja, hogy kiderüljön. Sajnos gyanítani lehetett, hogy bűncselekmény történt, és az ilyen esetekbe a legtöbbször valamilyen formában a szülő is belekeveredik” – válaszolta lapunk kérdésére a pszichológus, aki valószínűnek tartja, hogy a szeptember 4-én Emődről eltűnt Panda becenevű kislány is bűncselekmény áldozata lett.

A kis Madeleine után még mindig folyik a kutatás

Immár tizenöt kilométeres körzetben és egy óriás víztározóban is kutatnak annak a skót kislánynak a holtteste után, aki a nyár végén tűnt el Portugáliában. Madeleine McCann meggyilkolásával szüleit gyanúsítják. A szülők meggyanúsításának egyik alapjául a kocsiból állítólag kinyert vér- és testnedvnyomok szolgáltak. A Renault-t ugyanis McCannék Madeleine eltűnése után 25 nappal bérelték, és ha a mintákról bebizonyosodik, hogy a gyermekéi, az alátámaszthatja azt a feltételezést, hogy a szülők az addig rejtegetett holttestet a kocsival vitték el valahova, és eltemették.

A portugál nyomozók nem szándékos gyilkossággal gyanúsítják a skót orvosházaspárt: alapfeltételezésük az, hogy a nyugodt vacsora érdekében a gyermeknek altatót adtak be, de ezt véletlenül túladagolhatták, és Madeleine meghalt. A család ezt a rendőrségi teóriát már korábban abszurdnak nevezte.

A portugál nyomozók nem szándékos gyilkossággal gyanúsítják a skót orvosházaspárt: alapfeltételezésük az, hogy a nyugodt vacsora érdekében a gyermeknek altatót adtak be, de ezt véletlenül túladagolhatták, és Madeleine meghalt. A család ezt a rendőrségi teóriát már korábban abszurdnak nevezte. Bognár Zsolt szerint az udvaron játszott, amikor a pitbull fajtájú kutya rátámadt – Stemler Károly -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!