Hírek

2007.10.24. 16:52

Emberrablás tanúja lett

Bánsági Ildikó az egyik legtöbbet foglalkoztatott magyar színésznő. A színház mellett most megint filmezésre adta a fejét. Egy krimiben kapott szerepet. Kész humorbörleszk, így éli át a műfajt.

Hegedűs V. Rita

A lánya, Gáspár Kata a Nap utcai fiúk című film főszerepét játssza, amit most mutattak be a mozikban. Látta a filmet?

Természetesen ott voltam a bemutatón, habár másnap hajnali öt órakor már dolgozni indultam. De a gyerekekért mindent. Akkor is cselekedni kell, ha az ember fáradt. A film nagyon hatott rám.

Milyen érzés, hogy a lánya is a színészi pályát választotta?

Teljesen természetes volt számomra. Nekem ez az életem, ezért magától értetődő volt, hogy a gyerekeim is követnek a pályán. A fiam is a színpadot választotta, ő dobos. Katánál az első alkalom volt számomra kicsit furcsa. Visszajött az a régi érzés, amikor én voltam túl az első szerepemen. A lányom a forgatás alatt megkért, ne látogassam meg. Furcsa volt elengedni. Nagyon vártam, hogy megnézhessem a filmjét. Örültem, hogy azt mondhattam neki: rendben van. Nem vagyok elfogult. Legalább is foggal körömmel harcolok, hogy ne legyek az. Azonnal megfogalmazódik a véleményem, és ebből annyit adok át, amennyit megkérdeznek.

Bánsági Ildikó

Dolgozott a Nemzeti Színház stúdiójában, debreceni Csokonai Színházban, József Attila Színházban, Vígszínházban, Nemzeti Színházban, Művészben, Tháliában. Jelenleg az Új Színház tagja.

Díjai: Jászai Mari-díj 1981, Erzsébet-díj 1987, Kossuth-díj 1996

Ön sem hagyott fel a műfajjal. Most az első nagyjátékfilmes Fazakas Péterrel forgat.

Még csak az elején járunk. Mai napig talány számomra a filmezés. Én magamban csak humorbörleszknek hívom. Én egy úgynevezett látó nő vagyok, aki az ezoterikában is él. Nem derül ki, hogy az én közreműködésem miatt történnek meg az események, vagy egyébként is úgy történtek volna. Mindenesetre én hiszem, hogy énmiattam. Ettől olyan izgalmas a szerep, ettől a kettősségtől. A film címe Para, a forgatókönyv egy nemzetközi pályázaton első lett. A történet hősei webkamerát szerelnek fel egy helyen, ahol kísértetet szeretnének lencsevégre kapni, de szellemek helyett emberrablás tanúi lesznek.

Jut idő a színházra is.

Balázs Péterrel van egy közös előadásunk, a Gerilla, aminek most volt a premierje Veszprémben. Hamarosan elkezdek Rudolf Péterrel dolgozni az Újszínházban, a Keleti Pályaudvar című darabban. Ezután pedig Szolnokon játszom Sommerset Maughaum darabját, a Csodálatos vagy Júliát, amit a Szabó István is filmre vitt. Nincs okom panaszra, van munkám bőven.

Díjai: Jászai Mari-díj 1981, Erzsébet-díj 1987, Kossuth-díj 1996 -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!