Hírek

2007.10.12. 18:11

Ellentmondások az M6-os nyomvonala körül

„Egyelőre nem érkezett a Gazdasági és Közlekedési Minisztériumhoz (GKM) olyan megalapozott javaslat a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt-től (NIF), amely az M6-os autópálya jelenlegi nyomvonalától és műszaki megoldásaitól való eltérést tartalmaz” – áll a minisztérium pénteki közleményében.

Vég M.

A tárca emlékeztet, Kóka János miniszter júniusban a legkedvezőbb megoldás biztosítása érdekében alternatív megoldási javaslatok vizsgálatát rendelte el az M6-os autópályához kapcsoló alagútépítések kapcsán. „A részletes költségvizsgálatot és a szükséges engedélyek megszerezhetőségének vizsgálatára is kiterjedő tanulmányt a NIF Zrt. által megbízott tervezőiroda november 1-ig készíti el. Amennyiben olyan új megalapozott nyomvonalterv készül, amely a jelenleginél olcsóbb, 2010-es megvalósítást tesz lehetővé, akkor Kóka János egyeztetést kezdeményez a parlamenti pártok frakcióival” – fejeződik be a minisztérium közleménye.

Az új tervek az M6-os autópálya Véménd és Palotabozsok térségében megépíteni tervezett szakaszára készülnek. Kovácsházy Frigyes, az Uvaterv műszaki vezérigazgató-helyettese szerint az alternatív nyomvonalon nem lennének alagutak és völgyhidak, így olcsóbb lenne a megépítése. Csakhogy az új tervek novemberre készülnek el, miközben az alagutas-völgyhidas kivitelezésre kiírt koncessziós pályázat már lezárult, csak a győztest kell kihirdetni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!