Hírek

2007.10.12. 06:07

Elköltöztetik a Vidám Parkot, de a hullámvasút, a körhinta marad

Csütörtökön bemutatták a Vidám Park új igazgatóját, a közgazdász végzettségű Kőfalvi Tamást, akinek az egyik legfontosabb feladata, hogy március közepéig kidolgozza a park elköltöztetésére vonatkozó terveket.

BAMA

Régóta probléma, hogy a Vidám Park kinőtte a rendelkezésére álló területet, és nincs hely további fejlesztésekre. A költözéssel ráadásul az állatkert helyigénye is megoldódna, mert visszaadnák a felszabaduló területet a szomszédos intézménynek. Néhány műemlék játékot, mint például a körhintát vagy a fa hullámvasutat meghagynák a Vidám Parkból, ezzel az állatkert profilja is némileg módosulna, és egy családi szórakoztatóparkká válna.

Az új Vidám Park elképzelését csak márciusban kell a Fővárosi Közgyűlés asztalára tenni, az már biztos, hogy úgynevezett „szezonális európai mintájú” parkot képzelnek el, nem pedig amerikai mintájú témaparkokat. Az igazgató elmondta, hogy utóbbi bár üzletileg jövedelmezőbb, nálunk azért sem valósítható meg, mert télen nem tudnak szabadtéri játékokat üzemeltetni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!