Hírek

2007.10.09. 14:01

Budapesti belvárosi, athéni kétszobás, vagy párizsi minigarzon 25 millió forintból

Magyarországon 25 millió forintért Budapesten egy belvárosi 75 négyzetméteres, két és fél szobás lakást, vagy vidéken egy három szobás, 132 négyzetméteres házat lehet venni.

T. M.

Ez derül ki az ingatlan.net lakáskörképéből, amelyben azt nézték meg, hogy Európában a százezer eurós (25 millió forintos) és egy millió eurós (250 millió forintos) kategóriában milyen ingatlanok vannak. Százezer euróért a szomszédos Bécsben egy külvárosi 45 négyzetméteres, két szobás lakást kapunk. Ugyanezen az árért Athénben kétszer ekkora: 90 négyzetméteres, két hálószobás lakást kapunk a város központjában. Isztanbulban három szobás, 70 négyzetméteres lakást találunk 79 ezer euróért. Szintén három szobás 68 négyzetméteres lakást Prágában 101 ezer euróért találunk. A legnagyobb ingatlant százezer euróért a török Riviérán kapjuk. A 24,7 millió forintnak megfelelő összegért egy három hálószobás, 122 négyzetméteres nyaraló apartmant kapunk, kilátással a tengerre.
 
Drágább városnak számít Párizs, ahol 135 ezer euróért csak egy 25 négyzetméteres manzárdszobát kapunk. Magasabb ártartományban fekszik Madrid, illetve Oslo. A spanyol fővárosban 176 ezer euróért kapunk egy 36 négyzetméteres, egy szobás lakást, míg az északi fővárosban 164 ezer eurót kell fizetnünk egy 50 négyzetméteres, két szobás lakásért. Rómában egy 50 négyzetméteres lakás ára 135 ezer euró, azaz hozzávetőlegesen 34 millió forint.

Egy millió eurónál még nagyobbak a különbségek. A 250 millió forint Budapesten egy XII. kerületi 500 négyzetméteres luxus villa árát fedezi, vidéken pedig már félkész, 1200 négyzetméteres kastélyt kapunk ezért a pénzért cserébe. Athénban kerek egy millió euróért egy 270 négyzetméteres háromszintes házat kapunk, luxus kivitelben, öt szobával. Bécsben egy komplett bérházat vásárolhatunk 20 ezer euró felárért, bérlőkkel, összesen 1368 négyzetméteren. A bérház szépséghibája, hogy négy lakást már tulajdonosa lakja, így az ingatlan bérház jellege nehezen változtatható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!