Hírek

2007.10.12. 13:33

A lincselés lincselés marad

Első fokon elutasította a bíróság azt a keresetet, amelyben százmillió forint nem vagyoni kártérítés és egymilliárd forint közérdekű bírság kiszabását indítványozta az olaszliszkai gyilkosság egyik gyanúsítottja, mert az ügyészség és a bíróság több esetben a lincselés szót használta a bűncselekménnyel kapcsolatban.

BAMA

„A személyhez fűződő jog megsértése és kártérítés megfizetése iránti perben” a felperes, az olaszliszkai tragédia egyik gyanúsítottja keresetét elutasította a bíróság - részletezte Szabó József hozzátéve, hogy a gyanúsított két bíró és két ügyész ellen nyújtott be keresetet. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bíróság szóvivője azt is közölte, hogy sem a felperes, sem az alperesek nem jelentek meg a tárgyaláson, így a rendelkezésre álló dokumentumok alapján döntött a bíróság. Az ítélet nem jogerős, a kézhez vételétől számított 15 napon belül fellebbezhetnek a döntés ellen.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Olaszliszkán tavaly október 15-én agyonverték Szögi Lajos tiszavasvári tanárt, mert autójával elsodort és könnyebben megsebesített egy kislányt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!