Hírek

2007.10.11. 05:58

A garázsom elé parkolnak, nem tudok kijönni

ELSZÁLLÍTÁS – Olvasónk garázsa elé autóstársai naponta leparkolnak. Azt kérdezi, mit tehet, ha emiatt nem tud kiállni gépkocsijával az autótárolóból. A dolog jó ideje ismétlődik.

Rados Virág

Tilos ott várakozni, ahol a jármű a közúti forgalom biztonságát vagy a közbiztonságot veszélyezteti. Erre Jámbor István, az Országos Rendőr-főkapitányság rendőr alezredese hívta fel a figyelmet. A parkolás az út menti ingatlanra való behajtást sem akadályozhatja. A garázs előtti várakozás a rendőr alezredes szerint határeset. A hatóság hívásunkra mindenesetre elszállíttatja az útban lévő autót. A rendőrségi törvény értelmében a járművet másképpen is eltávolíthatják arról a helyről, ahol áll. Például odébb tehetik.

Az elszállítást szerződés alapján vállalkozótól rendelik meg. A szolgáltatás pénzbe kerül: Budapesten hétezer, más városokban hatezer, egyéb településeken négyezer forintot számol fel érte a rendőrség. A költség nem bennünket, hanem a rossz helyen parkoló autó tulajdonosát, üzemben tartóját, illetve használóját terheli. Mindig azt a személyt, aki odaparkolt. A pénzt a felelősnek utólag kell kifizetnie, vagyis amikor elszállított gépkocsiját átveszi. A garázsunknál kitett figyelmeztető jelzés nem kresztábla. Az autótároló előtt azonban várakozási tilalom van érvényben – mondja a közlekedési szakjogász. Ezért tehát bírságot szabhatnak ki. Az itteni parkolás a forgalom akadályozásának minősül.

Intézkedjünk, ne hagyjuk magunkat. A rossz helyen parkolók ugyanazok szoktak lenni. Előbb-utóbb elmegy tőle a kedvük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!