Hírek

2007.06.08. 05:37

Sztárok a dutyiban

A hírnév, a vagyon és a kapcsolatok néha segítenek elkerülni a sztárok felelősségre vonását. Persze biztosra ők sem mehetnek: itt van a friss példa, Paris Hilton börtönbe vonulása. És nem ő az egyetlen rab a sztárvilágban.

Tvr-hét

Néha a hírességek is dutyiba kerülnek, igaz, a legtöbben inkább reklámként hasznosítják a nem túl jelentős büntetést. A közlekedési kihágás a leggyakoribb vétségük. Jelenleg Paris Hilton szerepel naponta a világsajtóban, mert részegen ült volánhoz. Ugyanezért korábban felfüggesztett szabadságvesztést kapott, amit most visszaesőként le kell töltenie. Semmi kétség, hogy a megfelezett büntetés – negyvenöt helyett huszonhárom nap – nem fogja meggyötörni a szőke sztárt.

A film fővárosának veteránja, Gábor Zsazsa 1989-ben, hetvenkét évesen három napot töltött börtönben, mert megpofozott egy rendőrt. A közlekedési járőr azért állította meg a dívát, mert lejárt rendszámú Rolls Royce-szal közlekedett Beverly Hillsben. Zsazsa a maga javára fordította a botrányt. Az ügynek köszönhetően hónapokig szerepelt a címlapokon. Michelle Rodriguez cserbenhagyásos gázolásért először felfüggesztett börtönt kapott, majd ittas vezetésért hatvan nap letöltendÕ büntetést szabtak ki rá. Sajátos módon mindössze négy órát és húsz percet töltött zárkában, mert helyhiány miatt hazaküldték a Los Angeles megyei fogdából. Christian Slater igazi rosszfiú: már háromszor is megjárta a dutyit. Tiltott fegyverviselés, kokainbirtoklás és több személy megtámadása szerepel a rovásán.

Kevesen szenvedik meg annyira a börtönt, mint a Chaplin figuráját néhány éve kiválóan eljátszó Robert Downey Jr., aki visszaeső drogosként hónapokat töltött rács mögött, és a teljes összeomlás közelében járt. Sophia Loren bebörtönzése inkább show volt. 1982-ben adócsalás miatt vonult be egész Olaszország figyelmét kísérve tizennyolc napra a sittre. Bár az akkor negyvennyolc éves világsztár már túl volt a karrierje csúcsán, bebörtönzése révén világszerte a címlapokra került.
Woody Harrelsonnak is többször meggyűlt már a baja a hatósággal. Legutóbb Londonban tartóztatták le, mert tönkretette a hamutartót és a zárat a taxiban, amelyben utazott.

Az örök jófiú, a rendre romantikus vígjátékokban feltűnő Hugh Grant viszont Los Angelesben került kínos helyzetbe, amikor igénybe vette egy Divine Brown nevÛ afro-amerikai prostituált szolgáltatásait. A rendÕrök félreérthetetlen helyzetben fülelték le. A részleteken hetekig csámcsogott a bulvársajtó. Az esetnek köszönhetÕen megnÕtt Grant ismertsége, és 1995 óta egyre feljebb ível a karrierje.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!