Hírek

2007.06.14. 18:18

Rendőri erőszak: egyelőre titkos a DNS-teszt eredménye

BAMA

Megérkezett az ügyészségre a Múzeum körúti erőszakkal vádolt rendőrök ügyében a DNS-vizsgálat eredménye, de azt egyelőre nem hozzák nyilvánosságra – jelentette be Morvai Attila. Az ügyészségi szóvivő közölte: a szakvéleményt először az ügyészek tanulmányozzák, ezt követően bocsátják a védők  rendelkezésére. Ezután ismerheti csak meg a tartalmát a közvélemény.

Az ügyészségnek ugyancsak döntenie kell arról, meghosszabbítják-e a gyanúsított öt rendőr előzetes letartóztatását. Morvai Attila ezzel kapcsolatban azt mondta: figyelembe veszik a DNS-vizsgálat eredményét is, de nem kizárólag ez alapján fogják meghozni a döntést.

E. Zsanettet annak elmondása szerint május 4-én erőszakolták meg Budapesten: a szembesítés során a lány felismerte öt állítólagos támadóját. Két rendőrt nemi erőszakkal, három másikat pedig bűnsegédlettel gyanúsítottak meg május 17-én; valamennyien a Rendészeti Biztonsági Szolgálat munkatársai. Korábbi lapértesülések szerint a DNS-vizsgálat nem igazolja a nemi erőszak tényét: a szakértők ugyanakkor állítják, negatív eredmény sem jelenti feltétlenül azt, hogy nem történt meg a bűncselekmény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!