Hírek

2007.06.01. 16:19

Négy és fél millió forint értékű csempészcigaretta egy moldáv buszban

Hatalmas mennyiségű csempészcigarettát foglaltak le Hegyeshalomnál csütörtökön a késő esti órákban a győri vámosok

BAMA

Hatalmas mennyiségű csempészcigarettát foglaltak le Hegyeshalomnál csütörtökön a késő esti órákban a győri vámosok, amikor ellenőrzésre és járműátvizsgálásra megállítottak egy moldáv buszt. Miután az utasokat leszállították, alaposan átkutatták a járművet, amelynek minden szegletébe benéztek. Az ellenőrzés során az autóbusz majdnem minden elképzelhető helyén hatalmas mennyiségű cigarettát találtak elrejtve: került elő dohány az utastérből, az első lámpák mögötti rejtekhelyről, a toalett alól, a jobb és baloldali víztartály mögül.

A legnagyobb mennyiségben éppen a víztartálynál igyekeztek elrejteni a füstölni valót. A vizsgálatok után kiderült, hogy valamennyi kartonon moldáv zárjegyek voltak. A vámosok összesen 872 karton csempészcigarettát találtak a jármű átkutatása után. Az autóbusz moldáv nemzetiségű sorfőrje a kihallgatáson egyetlen percig sem tagadott, azonnal elismerte a nyomozóknak, hogy a töménytelen mennyiségű cigaretta az ő tulajdona.

A fővámhivatal az értékbecslés során megállapította, hogy a moldáv busz csempészcigaretta szállítmányának piaci forgalmi értéke pontosan 4. 660 800 forint. A hatóságok jövedéki orgazdaság miatt indítottak eljárást az autóbuszt vezető moldáv férfi ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!