Hírek

2007.06.05. 16:57

Il Ferro: se pénz, se szemle nem lesz júniusban

Biztosan elmarad a júniusi szemle, így pénzt sem kapnak a felmatricázott autók tulajdonosai – tudtuk meg Körmendi Ákostól, az autós reklámokkal foglalkozó Il Ferro tulajdonos-ügyvezetőjétől.

N. M.

A cégvezető még áprilisi sajtótájékoztatóján azt ígérte, hogy június elején fizeti ki nyolcezer ügyfelének a matricák utáni májusra esedékes, összesen mintegy 300 millió forintos havidíjat. Azóta sem sikerült azonban új hirdetőket találniuk, ráadásul bankhitelből sem tudják rendezni a tartozásukat, mivel a májusban indult rendőrségi eljárás miatt nem állnak szóba velük a pénzintézetek.

Várhatóan június közepére-végére lesz eredménye a csalás megalapozott gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen indított nyomozásnak – tájékoztatta lapunkat Szentendrei Angéla, a BRFK helyettes szóvivője. Hozzátette: jelenleg a könyvvizsgálói szakvéleményre várnak a gazdasági nyomozók. Ekkorra derülhet ki, hogy kit terhel a felelősség a kialakult helyzetért. Úgy tűnik tehát, hogy lassan vége az Il Ferro történetének, és már a tulajdonosa sem bocsátkozik újabb ígéretekbe.

„Megpróbáltam mindent, hogy helyrehozzam a céget, de itt az idő, hogy lassan feladjam a küzdelmet” – vallotta Körmendi, akinek a fejére vérdíjat tűztek ki a hoppon maradt ügyfelek, ezért csak biztonsági őrök társaságában közlekedik. Szinte bizonyos tehát, hogy hiába várnak tovább a pénzükre a felmatricázott autók tulajdonosai. Sokan ezért már el is távolították a feliratokat 5-10 ezer forintért az újonnan beindult matrica-levakaró vállalkozások egyikénél (a költségek megtérítését egyébként a szerződés szerint az Il Ferrótól is követelhetnék). Egyre többen adják el hitelre vett kocsijukat is, ugyanis nem tudják fizetni a törlesztőrészleteket – tudtuk meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!