Hírek

2007.06.25. 18:59

Gyurcsány naggyá tenné a nemzetet

A miniszterelnök az igazságtalanságok eltörlése kapcsán többször is szóba hozta a vizitdíjat és az egészségügy problémáit

BAMA

„Naggyá tenni nemzetet csak az ország polgárainak közös erőfeszítésével lehet” – mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök hétfőn napirend előtt az Országgyűlésben. A kormányfő ezúttal is részben üres padsorok előtt beszélt: a Fidesz és a KDNP képviselői most is kivonultak az ülésteremből.

„A kormánykoalíció pártjai és maga a kormány is a következő években nyugodtabb, de határozott, a fennálló igazságtalan viszonyokat megváltoztató politikával tovább fogja vinni ország ügyét. Hogy naggyá tegyük Magyarországot” – mondta a kormányfő. Gyurcsány Ferenc szerint az elmúlt évben a kormány minden lépését egy gondolat hatotta át: naggyá tenni a nemzetet. A miniszterelnök kijelentette: ez pedig csak egyféleképpen, közös erőfeszítések árán sikerülhet.

A miniszterelnök az igazságtalanságok eltörlése kapcsán többször is szóba hozta a vizitdíjat és az egészségügy problémáit, mondván: az igazi szégyen nem a fizetendő háromszáz forint, hanem a gyakran több tízezres hálapénzek.

Navracsics Tibor Fidesz-frakcióvezető úgy reagált Gyurcsány szavaira: erős Európa csak erős Magyarországgal létezhet, „Magyarország azonban ma megosztott és gyenge” – tette hozzá. Olyanok a jövedelmi különbségek, amelynek eredményeként a magyar társadalom szociálisan az egyik legmegosztottabb társadalom a világon, és ilyenkor „súlyos hiba bevezetni a piaci elvet az egészségügyben” – mondta a politikus.

A Parlament tavaszi ülésszakának utolsó napján több mint harminc törvény zárószavazását tartották, elfogadták többek között a körbetartozások felszámolását szorgalmazó jogszabályt, illetve a rendőrségi törvény módosítását is, így lehetővé válik a határőrség és a rendőrség összevonása. Letette miniszteri esküjét a kormány két új tagja, Bajnai Gordon önkormányzati és területfejlesztési, valamint Draskovics Tibor közigazgatási reform végrehajtását irányító tárca nélküli miniszter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!